TERÖRİST İSRAİL GAZZE'DE SOYKIRIMA DEVAM EDİYOR

Aşırı ırkçı siyonist saldırganların Gazze Şeridi'ne yönelik olarak başlatmış oldukları soykırım savaşı bugün (5 Aralık Salı) 60'ıncı gününe girdi. İşgalci siyonistler sivil kalabalıkları hedef aldıkları korkunç saldırılarında çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere silahsız kalabalıkları toplu halde katletmeye, onların evlerini üzerlerine yıkmaya, hastaneleri ve diğer insani kuruluşları hedef almaya devam ediyorlar.  

Görüntülenme: 325 Tarih: 05 Aralık 2023 17:11
TERÖRİST İSRAİL GAZZE'DE SOYKIRIMA DEVAM EDİYOR

İşgal güçlerinin başta Cibaliya ve Han Yunus olmak üzere Gazze'nin muhtelif bölgelerine yönelik hava saldırılarının ve belli bölgeleri ateş çemberine alma uygulamalarının devam ettiği, bir yandan da karadan top mermileriyle yoğun saldırılar düzenledikleri belirtildi. Mücahitlerin de karadan saldırılar düzenleyen işgal güçlerine karşılık verdikleri bu yüzden birçok farklı noktada yoğun çatışmalar vuku bulduğu ve mücahitlerin işgalcilerin ilerlemelerini engellemeyi başardıkları bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri tarafından verilen bilgilerde işgal güçlerinin Hanyunus'a ve Gazze şehrinin kuzeyiyle doğusuna yoğun saldırılar düzenlediği ve bu saldırıların da yüzlerce insanın şehit olmasına ya da yaralanmasına neden olduğu belirtildi. İşgal güçlerinin ayrıca transfer adı altında insanları belli alanları boşaltmaya zorlamak için yeni talimatlar vermeye devam ettiğine dikkat çekildi. 

İşgalciler tarafından, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir eve düzenlenen saldırıda 10 kişinin birden şehit olduğu bildirildi. 

İşgal uçaklarının dün akşam saatlerinden bugün sabah 07.00'ye kadar ara vermeden saldırılarına devam ettikleri ve yüzlerce saldırı düzenledikleri belirtildi. İşgalcilerin saldırıları sürdürürken aynı zamanda Gazze bölgesinin telefon ve internet bağlantılarını tamamen kesmek suretiyle dünyayla irtibatını tamamen kestiklerine dikkat çekildi.

İşgal tanklarının Hanyunus'un doğu ve batı kısmında ve El-Karara, Beni Suheyla ve Abasan kasabalarında ilerleme yapmaya çalışmaları, mücahitlerin de karşı koyarak engel olması şiddetli çatışmalara neden oldu.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar