BATILI BEŞ ÜLKENİN İSTİHBARAT SERVİSLERİ SİYONİST İSRAİL'İN OPERASYON ODASINDA

Bir askeri uzman, beş Batılı ülkenin istihbarat servisinin Tel Aviv'in operasyon odasında yer aldığını söyledi. 

Görüntülenme: 225 Tarih: 06 Aralık 2023 16:31
BATILI BEŞ ÜLKENİN İSTİHBARAT SERVİSLERİ SİYONİST İSRAİL'İN OPERASYON ODASINDA

Ürdünlü askeri strateji uzmanı Fayez Duveyri, el-Cezire haber kanalına verdiği röportajda İsrail'in askeri istihbarat konusunda başarısız olduğunu söyledi.

Duveyri konuşmasına şöyle devam etti: "Şu anda biri Tel Aviv'de, diğeri Gazze Şeridi civarında olmak üzere iki İsrail operasyon odasında beş ülke istihbaratı bulunuyor. Bu beş ülke ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya’dır.”

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog salı günü verdiği bir röportajda Gazze'deki savaşın sadece İsrail ile Hamas arasındaki bir savaş olmadığını, aynı zamanda “Batı medeniyetini kurtarmaya yönelik bir savaş olduğunu” iddia etmişti.

İsrail, cuma günü, Hamas ile bir haftalık ‘insani aranın’ sona ermesinin ardından, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başlamıştı. 

Son veriler, Gazze savaşında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 15.900'ü aştığını, 42.000 kişinin de yaralandığını gösteriyor. Bu arada, Gazze hastanelerinde yalnızca 1.500 yaralıyı tedavi edebilecek yatak bulunduğu bildiriliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün bir temsilcisi de İsrail’in artan saldırılarının sonucunda çok sayıda sivil kaybının yaşandığını bildirirken, bu savaşın kalıcı ve istikrarlı bir ateşkesle sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün temsilcisi yaptığı açıklamada, Gazze'de ortalama olarak her 10 dakikada bir Filistinli çocuğun öldürüldüğünü söyledi. Bu yetkili söz konusu verilere atıfta bulunarak bu durumu "insanlığın en karanlık anı" olarak nitelendirdi.

YDH

Yorumlar