GAZZE'DE SİYONİST REJİMİN SOYKIRIMI DEVAM EDİYOR

ABD'nin ve küresel emperyalizmin desteğiyle iyice azgınlaşan ve sürekli hastaneleri, kalabalık ailelerin sığındığı evleri, okulları ve benzeri sığınma yerlerini hedef alarak toplu katliamlar yapan siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik vahşi soykırım savaşında en son verilen rakamlara göre şehit sayısı 15 bin 523'e yaralı sayısı ise 41 bin 316'ya çıktı.  

Görüntülenme: 397 Tarih: 04 Aralık 2023 00:38
GAZZE'DE SİYONİST REJİMİN SOYKIRIMI DEVAM EDİYOR

Gazze'deki Hükümet İletişim Bürosu'nun dün (3 Aralık Pazar) yaptığı açıklamada siyonist işgal güçlerinin Gazze bölgesinde bir yandan toplu katliamlara devam ettiğine, bu arada bölge ahalisinin gıda, su ve ilaç yönünden büyük bir felaketle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. 

Açıklamada işgal güçlerine ait savaş uçaklarının bölgede muhtelif yerlere önceden herhangi bir uyarı yapmaksızın yoğun saldırılar düzenlemek suretiyle çok sayıda insanın şehit olmasına veya yaralanmasına sebep oldukları dile getirildi. 

İşgal rejiminin bütün bu saldırılarının Gazze ahalisine yönelik toplu katliamlar gerçekleştirmek olduğu belirtilen açıklamada son 24 saat içinde düzenlenen saldırıların en şiddetli olanının da 50 meskun apartman veya daireyi hedef alan, yüzlerce kişinin şehit olduğu veya yaralandığı Şucaiyye Mahallesi'ne yönelik saldırılar olduğu ifade edildi. Bu bölgeye yönelik saldırılarda hastanelere nakledilenlerden daha fazlasının enkaz altında kaldığı belirtildi.

Açıklamada işgal güçlerinin mümkün olduğu kadar çok can kaybına sebep olmak için aynı anda bölgenin birçok noktasına hava saldırıları düzenledikleri ve her birinde tonluk bombalar kullandıkları vurgulandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar