SİYONİST ORDU KAYIPLARINI GİZLİYOR

18 Kasım Cumartesi günü Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalarda Filistin direniş güçleri İsrail ordusuna bir günde en büyük darbelerden birini vurmayı başardı. 

Görüntülenme: 260 Tarih: 05 Aralık 2023 03:39
SİYONİST ORDU KAYIPLARINI GİZLİYOR

Gazze Şeridi'nde 18 Kasım Cumartesi günü yaşanan çatışmalarda Filistin direniş güçleri, farklı birliklerden 10 Siyonist askerin İsrail ordusuna bir günde en büyük darbelerden birini indirmeyi başardı. Bu sırada farklı birliklerden 10 Siyonist asker öldürüldü, çok sayıda asker de yaralandı.

Hamas hızlı bir şekilde bu operasyonların gerçekleştirildiğini ve İsrail ordusunda çok sayıda ölüme yol açtığını duyurdu ancak bu haber İsrail ordusu tarafından ağır bir şekilde sansürlendi.

Edinilen bilgiye göre Siyonist ordusuna Gazze şehrinin kuzeyinde 3, güneybatısında ise 1 pusu operasyonu ile ağır darbe vuruldu.

Ölenlerin isimleri: Shlomo Gortonik (46. Taburdan), Aden Parvizor (52. Taburdan), Adi Malik Harb (Nahal Tugayından), Shakhar Friedman (101. Taburun Paraşütçü Tugayından), Jamal Abbas ( 101'inci tabur, paraşütçüler tugayı), Benyamin Meir Erli (101'inci Tabur, Paraşüt Tugayı'ndan), Rui Beaver (Savaş Mühendislik Kolordusundan), Yekir Biton (Birim 261), Roni Tekhn (Birim 261), Khan Yehlem (Birim 261'den) Topçu Birliği)

Söylendiği üzere, bu çatışmalar Gazze Şeridi'nin kuzeyinde çeşitli yerlerde yaşandı ve bu kişilerden 5'i Gazze Şeridi’nin güneyinde öldürüldü. Bunların arasında, Hamas tünellerinden birinin keşfi sırasında bubi tuzaklı bir bomba tarafından öldürülen Savaş Mühendislik Kolordusundan Rui Biver da vardı.

Pazar günü, Kassam Tugaylarına (Hamas'ın askeri kolu) bağlı haber kaynakları, 60 İsrail askerinin Filistinli savaşçılar tarafından pusuya düşürüldüğünü, Filistinlilerin pusuya düşürülen askerler arasında 3 adet bomba patlatabildiğini, ayrıca Hamas savaşçılarından birinin de bu işgalcilerden kalanların yönüne doğru ateş açtığını vurguladı.

İsrail kaynakları henüz ölü ve yaralı sayısını açıklamadı ancak Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Juhar el-Deek bölgesinde gerçekleştirilen bu operasyonda çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğü görülüyor.

7 günlük ateşkesin ardından Cuma gününden bu yana çatışmalara yeniden başlayan Siyonistler, planlarından birinin kara saldırısını Gazze Şeridi'nin güneyine doğru genişletmek olduğunu duyurdu.

Aksa Tufanı sırasında İsrail ordusu bu rejimin olağan rutini gereği orduyla ilgili haberleri sınırlı bir şekilde ve resmi sansür emriyle yayınlamaktadır.  İşte bu nedenle İsrail askeri kayıplarının açıklanması ya geç duyuruluyor ya da ara sıra gündem oluyor.

tesnim

Yorumlar