REİSİ: FİLİSTİNLİLERİN ZAFERİNE TANIK OLACAĞIZ

Cumhurbaşkanı, Filistinli kadın ve çocukların şehit edilmesinin Siyonist rejimin sahte hükümetine son vereceğine, Filistinlilerin zaferine ve İsraillilerin yok oluşuna tanık olacağımıza inandığını söyledi. 

Görüntülenme: 214 Tarih: 05 Aralık 2023 20:25
REİSİ: FİLİSTİNLİLERİN ZAFERİNE TANIK OLACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi bu sabah İslam Konseyi'nin halka açık toplantısında ülkenin 2024 genel bütçe tasarısının sunumu sırasında şunları söyledi: "Hükümet, başta İslam Şurası olmak üzere tüm birimlerin işbirliğiyle 2023 bütçesini hayata geçirecek. Ekonomiyi, üretimi büyütmek, enflasyonu durdurmak ve düşmanların komplo ve fitne yoluyla bize getirmeyi düşündükleri birçok şeyi engellemek için bu yasayı uygulamaya çalıştı. Büyük İran milleti onları hayal kırıklığına uğrattı ve hükümet ve tüm sektörler, ülkenin mükemmelliğine ve zirveye yaklaşmasına doğru bir adım daha atmayı başardı."
Devamında, "Filistin'in mazlum ve güçlü halkına yapılan zulm hepimiz ve insanlık için üzüntü kaynağıdır; Filistin'de 6 bin 500 çocuğun şehadetini ve direnişçi kadın ve erkeklerin şehadetini anıyor, şehitlerin ruhlarını saygıyla selamlıyorum. Gazze'de yaşanan soykırım ve insanlığa karşı suçlar insanlık için üzüntü kaynağıdır; Ancak bu soykırımın destekçilerinin insan haklarına sahip çıkanlar olması daha talihsiz bir durumdur; Amerika ve yabancılar Allah'a, vicdana ve tarihe karşı nasıl hesap vermek istiyorlar?" diye sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı, "Ezilenlerin savunmasından sorumlu olan uluslararası örgüt ve kurumların Amerikan tahakküm ve iktidar sistemine karşı etkinliğini yitirmesi daha da talihsiz bir durumdur. Ancak hayal kırıklığına uğramadık ve bugün ulusların ayağa kalktığına ve insan hakları, adaletin uygulanması ve yeni bir dünya düzeni için haykırdığına inanıyoruz.  Tıpkı Yüce Allah'ın, Firavun'un elindeki çocukları öldürmesiyle Musa (as)'ın kavmini oluşturması gibi, Hz. Musa (as) döneminde de Allah, Firavun'un yönetimine son vermiştir. Filistinli kadın ve çocukların şehit edilmesinin Siyonist rejimin sahte hükümetine son vereceğine, Filistinlilerin zaferine ve İsraillilerin yok oluşuna tanık olacağımıza inanıyoruz." açıklamada bulundu.

tesnim

Yorumlar