KUDÜS EYLEMİNDE 3 SİYONİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bugün (30 Kasım Perşembe) sabah, işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilerden zorla gasp edilmiş araziler üzerine kurulu Ramot yahudi yerleşim merkezinde gerçekleştirilen silahlı saldırı eyleminde işgalcilerden 3'ü öldürülürken 6'sı da yaralandı. Eylemi Kudüs ahalisinden iki kardeşin gerçekleştirdiği ve her ikisinin de şehit edildiği bildirildi.  

Görüntülenme: 342 Tarih: 30 Kasım 2023 11:13
KUDÜS EYLEMİNDE 3 SİYONİST ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail Yayın Kurulu'nun tıbbi kaynaklara dayanarak verdiği haberde öldürülenlerden birinin Asdud'daki sözde Hahamlar Mahkemesi'nin ileri gelenlerinden olduğu belirtildi. 

Siyonistlere ait Yedioth Ahronoth gazetesinin yayınladığı haberde, saldırıya maruz kalan yerleşimcilerden 2'sinin olay yerinde, birinin bir süre sonra öldüğü, 6 yaralıdan 3'ünün durumunun da kritik olduğu belirtildi. 

İşgalcilerin haber kaynaklarında biri tabanca diğeri otomatik silah taşıyan iki kişinin, Kudüs yakınındaki Ramot yerleşim merkezinin otobüs durağında bulunanların üzerine ateş ettikleri bilgisi verildi. 

Olayın video görüntüsünde eylemcilerin işgalcilerin üzerine ateş etmelerinden sonra işgal askerlerinin de onlara ateş ettiği ve eylemi gerçekleştiren iki kişinin her ikisinin de şehit edildiği görülüyor. 

Olayla ilgili yorumlarda bu eylemin siyonist işgal güçlerinin son günlerde Kudüs ve Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere yönelik saldırı ve cinayetlerine tabii bir tepki olduğu dile getirildi. İşgal güçleri dün Cenin'e ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarında biri 8 diğeri 14 yaşında iki Filistinli çocuğu şehit etmiş ayrıca işgalcilerin özel bir birliğine mensup şahıslar tarafından da direnişin iki komutanına suikast düzenlenmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar