KUDÜS EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİREN MÜCAHİDLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Bugün (30 Kasım Perşembe) sabah, işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilerden zorla gasp edilmiş araziler üzerine kurulu Ramot yahudi yerleşim merkezinde işgalci siyonistlere yönelik silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren iki gencin, her ikisi de özgürleştirilmiş eski esirlerden, İslami Direniş Hareketi (Hamas) mensubu iki kardeş olduğu açıklandı.  

Görüntülenme: 420 Tarih: 30 Kasım 2023 14:26
KUDÜS EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİREN MÜCAHİDLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Eylemi gerçekleştiren gençlerin işgal altındaki Kudüs'ün güneyinde yer alan Sur Bahir kasabasının ahalisinden Murad (41 yaşında) ve İbrahim Muhammed Ahmed Nemir (30 yaşında) isimli kardeşler olduğu ifade edildi. 

İşgalci siyonist askerlerin eylemden sonra bu iki kardeşin ailesinin Sur Bahir kasabasındaki evlerine baskın düzenleyerek aile efradından bazı kişileri tutukladıkları haber verildi. 

Filistinlilerden zorla gasp edilmiş araziler üzerine kurulu Ramot yahudi yerleşim merkezinde bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen silahlı saldırı eyleminde işgalci siyonistlerden biri Asdud'daki sözde Hahamlar Mahkemesi'nin ileri gelenlerinden 3 işgalci öldürülmüş, 3'ünün durumu kritik olduğu belirtilen 6 işgalci de yaralanmıştı. Eylemi gerçekleştiren gençler de işgalci siyonist askerlerin silahlı saldırısı sonucu şehit edilmişlerdi.

Olayla ilgili yorumlarda bu eylemin siyonist işgal güçlerinin son günlerde Kudüs ve Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere yönelik saldırı ve cinayetlerine tabii bir tepki olduğu dile getirildi. İşgal güçleri dün Cenin'e ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarında biri 8 diğeri 14 yaşında iki Filistinli çocuğu şehit etmiş ayrıca işgalcilerin özel bir birliğine mensup şahıslar tarafından da direnişin iki komutanına suikast düzenlenmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar