TÜMGENERAL FAYİZ ED-DUVEYRİ'DEN GAZZELİ MÜCAHİDLERE ÖVGÜ

 

Görüntülenme: 410 Tarih: 29 Kasım 2023 19:19
TÜMGENERAL FAYİZ ED-DUVEYRİ'DEN GAZZELİ MÜCAHİDLERE ÖVGÜ

Siyonist işgal güçleri, ateşkes anlaşmasına zorlandıkları ve başlangıçta kesin bir şekilde reddettikleri insani ateşkese direnişin şartlarını kabul ederek yanaşmak zorunda kaldıkları halde anlaşmanın şartlarına riayet etmiyor ve sık sık ihlal ediyorlar. Bunu yapmalarının sebebi ise direnişin böyle bir anlaşmaya bağlı kalmaya mahkum olduğunu düşünmeleri ve kendilerinin ihlallerine direnişin karşılık vermesi durumunda hizmetlerindeki medya vasıtasıyla direnişi suçlu çıkarabileceklerine inanmaları. Ancak direniş bu kez onların ihlallerine sessiz kalmadı ve karşılık verdi. 

Gazze'deki savaş hakkında yaptığı stratejik yorum ve tespitleriyle öne çıkan emekli subay ve savaş stratejisi uzmanı Tümgeneral Fayiz Ed-Duveyri, bugün (28 Kasım Salı) ateşkesin beşinci gününde Gazze'nin kuzeyinde ateşkesi ihlal ederek ilerlemeye kalkışan işgal tanklarına direnişçilerin karşılık vermesini takdir ettiğini ve isabetli bulduğunu dile getirdi. 

Ed-Duveyri direnişçilerin bu şekilde karşılık vermelerinin gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve düşmanca tavırlara sessiz kalmadıklarını göstermesi açısından anlamlı olduğunu ifade etti.

Ed-Duveyri bu arada işgal ordusunun verdiği rakamlara şüpheyle baktığını vurgularken, bununla birlikte işgalci askerler arasında 1000 yaralı olduğunu itiraf etmesinin direnişin vurduğu darbenin ne derece büyük olduğunu gözler önüne sermesi açısından önemli olduğunu belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar