AKSA TUFANI SAVAŞI 53. GÜNÜNDE

Batı Şeria'ya düzenlenen saldırıda iki Filistinlinin yaralanması, ateşkesin beşinci gününün başlamasıyla birlikte göreceli sakinliğin devam etmesi ve Netanyahu'nun iktidarını koruma çabası, işgal altındaki Filistin sabahının en önemli gelişmeleri arasında yer alıyor. 

Görüntülenme: 331 Tarih: 28 Kasım 2023 10:49
AKSA TUFANI SAVAŞI 53. GÜNÜNDE

Tarafların anlaşması ve Mısır ile Katar'ın arabuluculuğuyla geçtiğimiz Cuma günü başlayan 4 günlük ateşkes nihayet iki gün daha uzatıldı ve daha önceki rutine göre bu iki gün boyunca esir değişimi gerçekleştirilecek ve Gazze halkına insani yardım, yakıt ve ihtiyaç malzemeleri ulaştırılacak.
Geçtiğimiz dört gün içinde Hamas ile İsrail rejimi dört kez esir değişimi gerçekleştirdi ve bu süre zarfında Gazze'ye günde 200 yardım kamyonu girdi. Resmi yetkililere göre bu rakamın bu bölgede çok az olduğu belirtiliyor. 
Refah Geçişi: Günde 200 yardım kamyonu Gazze'ye giriyor ki bu çok az

 Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kapısı enformasyon müdürü, Gazze Şeridi'ne her gün 200 tırın insani yardım taşıdığını belirterek, bu miktarın kuşatma altındaki Gazze sakinlerinin ihtiyaç denizinde bir damla olduğunu söyledi. 

Gazze'ye karşı savaş öncesinde Gazze'ye günde 500 tırın girdiğini, o dönemde bu miktarın Gazze Şeridi'ne yetmediğini söyledi.
Netanyahu'nun lobisi iktidarda kalacak

İsrail rejiminin Başbakanı Binyamin Netanyahu, liderliğine yönelik memnuniyetsizliğin artmasını önlemek amacıyla şu ana kadar Likud partisinin 10 temsilcisiyle ayrı ayrı görüştü.

Bu görüşmelerde Netanyahu kendisini İsrail'de Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını engelleyebilecek tek kişi olarak tanıttı!

Savaş sonrasında Likud partisi içinde Netanyahu'ya yönelik hoşnutsuzluğun artacağı ve bu partinin liderliğinden ayrılmak zorunda kalacağı endişesi var.
Siyonist askerlerin Batı Şeria'ya saldırısı ve 2 Filistinlinin yaralanması 

İsrail ordusu askerleri birkaç saat önce Batı Şeria'nın farklı bölgelerine saldırmaya başladı.

Cenin civarındaki Yabd kasabasında bu saldırı iki Filistinli gencin yaralanmasıyla sonuçlandı.
Ayrıca Kudüs'teki Kalkilye kenti ve Al-Şeyih Cerrah yerleşim biriminden de Siyonist güçlerin buralara saldırdığına dair haberler var.

tesnim

Yorumlar