KORSAN İSRAİL ATEŞKESE TAM UYMUYOR

Dört günlük geçici insani ateşkes döneminde, Gazze'de ortaya çıkan durumun yakından görülmesiyle birlikte siyonist vahşetin ne boyutlarda olduğunun yakından görülmesi mümkün oldu. 

Görüntülenme: 305 Tarih: 27 Kasım 2023 20:44
KORSAN İSRAİL ATEŞKESE TAM UYMUYOR

Ancak işgalci katillerin bu anlaşmaya da gereği gibi uymamaları ve zaman zaman saldırılara devam etmeleri endişelere yol açtığı için siyonist vahşetten kaynaklanan durumu bütün ayrıntılarıyla keşfetme ve yakında görme imkanı da henüz yeterince hasıl olmuş değil. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri Gazze Şeridi'nde ateşkesi ihlallerine ve saldırılarına devam ediyorlar. Dün gece Gazze'nin güney kesiminde yer alan Hanyunus ve Rafah semalarında işgalcilerin savaş uçakları yine tehdit uçuşları gerçekleştirdiler. 

Dün Gazze Şeridi'nin doğu kısmında yer alan Tellu'l-Heva Mahallesi'nin doğusundaki El-Meğazi Mülteci Kampı civarında işgalcilerin saldırısı sonucu bir Filistinli çiftçi şehit olurken biri de yaralandı. 

Hükümet Enformasyon Merkezi Müdürü Selamet Maruf dört günlük geçici ateşkesle birlikte işgal güçlerinin yaptığı yıkım ve tahribatın, özellikle altyapı tesislerine verdikleri zararların, doğrudan evleri hedef almalarının neden olduğu zayiatın da yakından görüldüğünü dile getirdi. 

Bununla birlikte İslami Direniş Hareketi (Hamas), insani ateşkesin süresinin uzatılması için çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar