JOHN BOLTON'DAN GAZZE İTİRAFI

Beyaz Saray Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile Siyonist rejim arasındaki geçici ateşkes anlaşmasını Filistin direniş güçleri için önemli bir zafer olarak nitelendirdi ve böylece Siyonist rejimin Hamas'ı yok etme hedefi olarak adlandırdığı hedefin sorgulanmasına neden oldu. 

Görüntülenme: 374 Tarih: 26 Kasım 2023 21:14
JOHN BOLTON'DAN GAZZE İTİRAFI

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre İngiliz gazetesi Daily Telegraph'ta bir yazı kaleme alan John Bolton, geçici ateşkes anlaşmasının yararları ve maliyetleri olduğunu ifade etti.

John Bolton, “Bu konuda Hamas büyük bir zafer kazandı. Anlaşmanın İsrail için kesin bir olumsuz deneyim oluşturup oluşturmayacağı henüz bilinmiyor, ancak anlaşmanın Hamas'ın oluşturduğu terör tehdidini ortadan kaldırıp kaldırmayacağı konusunda şüpheleri artırıyor” iddialarında bulundu.

Bolton, “Esirlerin serbest bırakılması dört gün içinde gerçekleşecek ve bu süre zarfında İsrail'in askeri faaliyetleri askıya alınacak. Hiç şüphesiz İsrail bu duraklamayı düşmanlıkların bir sonraki aşamasına hazırlanmak ve yeniden güç sağlamak vb. için kullanacak. Ancak çatışmaların durdurulmasından asıl yararlanan Hamas’tır” ifadelerinde bulundu.

Bolton ayrıca şu iddialarda bulundu:

“Ciddi tehlike İsrail'in Hamas'ı yok etme kararlılığının zayıflamasıdır. ABD’nin destek gücü de zayıfladı; Biden'ın İsrail'e başlangıçtaki desteği ve kararlılığı, Demokrat Parti'deki Filistin yanlısı sol kanadın saldırısı altında gün geçtikçe azaldı.”

parstoday

Yorumlar