SİYONİST İSRAİL SERBEST BIRAKTIĞI FİLİSTİNLİ ESİRLERE SON DAKİKAYA KADAR İŞKENCE YAPIYOR

Siyonist işgal rejimiyle İslami Direniş Hareketi (Hamas) arasında gerçekleştirilen esir takası anlaşmasıyla özgürlüklerine kavuşturulan Filistinli esirler siyonist işgal rejimi görevlilerinin kendilerine son dakikaya kadar fiziksel ve psikolojik işkenceye ve kötü muameleye devam ettiklerini dile getirdiler. 

Görüntülenme: 365 Tarih: 27 Kasım 2023 11:21
SİYONİST İSRAİL SERBEST BIRAKTIĞI FİLİSTİNLİ ESİRLERE SON DAKİKAYA KADAR İŞKENCE YAPIYOR

Özgürleştirilen esirler siyonistlerin, artık serbest bırakılmak üzere Ofer Cezaevi'ne nakledilmeleri esnasında bile bazen darp yoluyla bazen de çok çirkin şekilde küfürlerle kendilerine fiziksel ve psikolojik işkencede bulunduklarını ifade ettiler. 

Özgürleştirilen esirler El-Cezire tv kanalına yaptıkları açıklamalarda işgalci siyonistlerin Filistinli esirlere bedensel ve psikolojik olarak çok çeşitli işkence uygulamalarına başvurduklarına ve bunlardan bazılarının esirlerin şehit olmalarına bile sebep olduğuna dikkat çektiler. 

Özgürleştirilen esirler arasında yer alan 17 yaşındaki bir genç işgal rejiminin cezaevi görevlilerinin kendilerinin serbest bırakılmak üzere Ofer Cezaevi'ne nakledilmeleri esnasında da darp ve küfürlerle işkenceye devam ettiklerini belirtti. 

5 ay süreyle idari tutuklu olarak işgal zindanlarında tutulan ve takas anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuşan bir esir de, siyonist zindan görevlilerinin takasla serbest bırakılacakları tespit etmek amacıyla kendilerine verilen listelerle zindanlarda dolaştıklarını, kendi isminin de listede yer alması sebebiyle Ofer Cezaevi'ne nakledildiğini ve burada Kızılhaç görevlilerinin gelip kendilerini almalarına kadar 5 saat süreyle şiddetli soğuk ortamda bekletildiklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar