GAZZE'DE ENKAZ ALTINDAN ŞEHİTLERİN PAK NAAŞLARI ÇIKARILIYOR

Geçici ateşkesin ikinci gününde sağlık ekipleri Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde enkaz altından şehitlerin cesetlerini çıkardı. 

Görüntülenme: 326 Tarih: 26 Kasım 2023 20:28
GAZZE'DE ENKAZ ALTINDAN ŞEHİTLERİN PAK NAAŞLARI ÇIKARILIYOR

Yerel kaynaklar, ilk yardım ekiplerinin Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi’nde yıkılan evlerin enkazından bir grup şehidin cesetlerini çıkardığını bildirdi.
 

Kaynaklar, çıkarılan cesetlerin büyük çoğunluğunun uzun süre açıkta kaldığı için çürümeye başladığının görüldüğünü ifade etti.
 

Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan videolarda caddelerde ve hastanelerde ateşkesten önce bombardıman sebebiyle ulaşılamayan çok sayıda ceset olduğu, Gazze’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi’nde çekilen fotoğraflarda da cesetlerin üst üste yığıldığı görüldü.
 

Gazze’deki Sivil Savunma Teşkilatı, Arap ülkelerinden enkaz kaldırmaya yardımcı olacak aletler göndermelerini istedi ve ekiplerinin Gazze Şeridi’nin doğusunda yıkılan evlerin altında kalan cesetleri çıkarmaya başladığını açıkladı.
 

Gazze Şeridi’nde geçici ateşkesin yürürlüğe girmesiyle birlikte işgal ordusunun günlerdir gerçekleştirdiği bombardımanın yol açtığı yıkımın boyutu da ortaya çıktı.
 

Ateşkes sebebiyle bombardımanın kesilmesi üzerine göç ettikleri bölgelerden şehirlerine dönen insanlar büyük bir yıkımla ve caddelere savrulmuş cesetlerle karşılaştılar.
 

Gazze’deki resmi kaynaklara göre, işgal ordusunun ABD’nin desteğiyle 49 gün boyunca gerçekleştirdiği bombardımanda 6150’si çocuk ve 4 bini kadın olmak üzere en az 14 bin 854 kişi şehit oldu. 
 

Kaynaklar, yaklaşık 7 bin kişinin kayıp olduğunu ve yaralı sayısının da 36 bini aştığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar