GAZZE'DE ATEŞKES

 

Görüntülenme: 299 Tarih: 25 Kasım 2023 22:43
GAZZE'DE ATEŞKES

Normalde dün başlaması gereken ancak işgal hükümetinin sorun çıkarması sebebiyle ertelenen 4 günlük insanî ateşkes resmi olarak bugün saat 07.00 civarında başlatıldı. İşgal rejimi ateşkesin başlatılması işlemini bir gün ertelemeyi yeni katliamlar, yeni yıkımlar ve insanlık dışı saldırılar için bir fırsat olarak değerlendirdi. Bu saldırılarında insanların sığınak olarak kullandığı bir okul da dahil olmak üzere birçok yeri hedef aldılar. Muhtelif yerlerde yine evleri sahiplerinin başlarına yıkmak suretiyle çok sayıda insanın şehit olmasına, yaralanmasına ya da enkaz altında kalmasına sebep oldular. 

İşgalcilerin savaş uçaklarının, attıkları bombaların ve top mermilerinin seslerinin durmasıyla Gazze ahalisi adeta kendini nefes alma fırsatı bulmuş gibi hissetti. Ortaya çıkan durum siyonist katillerin sergilediği vahşetin ne boyutlarda olduğunu ortaya koyması açısından dikkat çekiciydi. 

Ateşkesin başlamasıyla birlikte evlerine dönmeye başlayan kalabalıklar memnuniyetlerini ortaya koyarken kalıcı bir ateşkes sağlanması temennilerini de dile getirdiler. Tabii evlerine dönmeye çalışan kalabalıkların içinde yer alanların birçoğunun evi işgalci siyonistlerin 48 gün boyunca kesintisiz devam eden vahşi saldırılarında yıkılmış veya zarar görmüştü. 

İnsani ateşkesin başlamasıyla birlikte Mısır tarafından yardım ve yakıt tırları da girmeye başladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar