SİYONİSTLERE AİT BİR GEMİYE SALDIRI DÜZENLENDİ

İsrail ve Hamas arasında ateşkesin başlamasından saatler önce Perşembe akşamı Kuzey Hint Okyanusu'nda bir İsrail kargo gemisi saldırıya uğradı. 

Görüntülenme: 295 Tarih: 25 Kasım 2023 13:40
SİYONİSTLERE AİT BİR GEMİYE SALDIRI DÜZENLENDİ

El-Meyadin kanalı özel kaynaklardan naklen, geçtiğimiz Perşembe akşamı Hint Okyanusu'nun kuzeyindeki Mekran Denizi'nde bir İsrail kargo gemisine saldırı düzenlendiğini ve saldırı sonucu yangın çıktığını açıkladı.

Bu geminin hedef alındığı ilk kez haber olarak veriliyor ve İsrail kaynaklarının bunu örtbas etmeye çalıştığı görülüyor. Öte yandan henüz bu saldırının sorumluluğunu hiçbir taraf üstlenmedi.

Haber kaynakları geçen hafta Pazar günü de bir İsrail gemisinin Kızıldeniz'de kaybolduğunu açıklamıştı. Ortadan kaybolan bu İsrail gemisinin adının "Galaxy Leader" olduğu ve gemide 22 mürettebat bulunduğu açıklandı.

Bu haberin yayınlanmasının ardından el-Meyadin kanalı bilgili kaynaklardan naklen, Yemen Donanmasının Kızıldeniz'de bir İsrail gemisini ele geçirmeyi başardığını bildirdi.

İsrail rejiminin Gazze'deki vahşi saldırıları başladığından beri direniş ekseni Irak'tan Lübnan'a, Suriye'den Yemen'e kadar her yönden işgalcileri hedef alıyor.

Dün, Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, dört günlük ateşkesin başlaması vesilesiyle bir konuşma yaptı ve Irak, Lübnan ve Yemen'deki kardeşlerine teşekkür etti.

Mekran Denizi'nde bir İsrail kargo gemisinin hedef alınması, Yemen Donanması'nın geçen hafta Çarşamba günü yaptığı şu açıklamanın ardından geldi: “Gazze'ye yönelik saldırılar sona erinceye ve düşman Filistin halkına karşı suç ve cinayet işlemeyi bırakana kadar, İsrail'in gemilerine ve çıkarlarına yönelik askeri operasyonlarımıza devam edeceğiz."

Yemen Donanması, herhangi bir askeri tarafın, Yemen kuvvetlerinin operasyonu sırasında İsrail gemilerini korumak istemesi halinde, Yemen Donanmasının meşru amaçları olacağını vurguladı.

rasthaber

Yorumlar