IRKÇI İSRAİL GAZZE'DE BEYAZ FOSFOR BOMBASI KULLANIYOR

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözetleme Merkezi, Gazze'ye karadan saldırı düzenleyen işgal güçlerinin şimdiye kadar 1000'den fazla, uluslararası anlaşmalarda meskun alanlarda kullanımı kesinlikle yasak olan beyaz fosfor içeren top mermisi attığını dile getirdi. 

Görüntülenme: 359 Tarih: 16 Kasım 2023 10:28
IRKÇI İSRAİL GAZZE'DE BEYAZ FOSFOR BOMBASI KULLANIYOR

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözetleme Merkezi bugün (16 Kasım Perşembe) yayınladığı raporda, işgal güçlerinin insan derisini yakan ve bir ömür boyu tesirinin devam etmesi ihtimali bulunan beyaz fosfor içeren top mermilerini Gazze şehrinde ve çevresindeki meskun bölgelerde insanların üzerine rastgele attığını gösteren belgeleri de kamuoyunun ve ilgili kuruluşların dikkatine sunduklarını dile getirdi. Açıklamada işgal güçlerinin bu mermileri toplu katliamlar yapmak ve insanları yurtlarını terk etmeye zorlamak amacıyla kullandığına dikkat çekildi. 

Raporda işgal güçlerinin 15 Kasım akşamı, Gazze şehrinin kuzeyindeki Beyt Lahiya kasabasında meskun yerlerde 40 dakikadan daha kısa bir süre içinde en az 300 adet beyaz fosfor içeren darbe vurulduğunun tespit edildiğine dikkat çekildi. 

Açıklamada işgal güçlerinin yine geçtiğimiz gece Gazze şehrinin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde de çok sayıda beyaz fosforlu top mermisi atıldığının tespit edildiği vurgulandı. 

Daha önce de Cibaliya Mülteci Kampı'na ve Gazze şehrinin batısındaki Şati Mülteci Kampı'na düzenlenen kara saldırılarında da beyaz fosforlu mermiler kullanıldığının tespit edildiği belirtildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar