GAZZE'DE DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 396 Tarih: 16 Kasım 2023 21:28
GAZZE'DE DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Karadan Gazze içine giren siyonist katillerin, tüm insanlığın gözünün önünde bütün insani değerleri ayaklar altına alarak vahşice hastaneleri hedef aldığı saldırılarını sürdürürken direnişçiler işgal askerlerine karşı direnişlerini kararlılıkla sürdürüyor. Bu yüzden işgal ordusu, zırhlı araçlar içinde ve tanklar üstünde Gazze'ye soktuğu askerlerini ceset torbaları içinde geri taşımaya devam ediyor. İşgal ordusu her ne kadar gerçek kayıplarını açıklamamaya ve sadece sembolik rakamlar vermekle yetinmeye devam etse de bölgeye yönelik kara operasyonunu başlattığı tarihten bu yana ölen askerlerinin ve subaylarının sayısında artış olduğunu da itiraf etmek zorunda kalıyor. 

İşgal ordusunun resmi açıklamalarında, bugün (16 Kasım Perşembe) sabah iki işgalci subayın daha öldürülmesiyle birlikte işgalci askerlerin kara operasyonlarını başlatmalarından sonra öldürülen er ve subay sayılarının 51'e ulaştığını resmen açıkladığı, ancak gerçek sayının bunun on katından daha fazla olduğunun tahmin edildiği haberlerde dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin bölgeden verdiği haberlere göre direnişçilerle işgalciler arasında Gazze şehrinin batısında ve kuzeyinde çok şiddetli çatışmalar yaşandığı ifade edildi. 

İşgal ordusunun resmi açıklamalarına göre 7 Ekim'de başlayan ve bugün 41'inci gününe giren Aksa Tufanı'nda işgalci askerlerden öldürülenlerin sayısı 370'e, toplamda işgalciler tarafında öldürülenlerin sayısı ise 1600'e çıktı. Ancak işgal ordusunun askerlerden ölenlerin sayısıyla ilgili verdiği rakamın gerçek sayının çok altında olduğu sadece direnişçiler değil bağımsız gözlemciler tarafından da dile getiriliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar