AVRO-AKDENİZ İNSAN HAKLARI GÖZETLEME MERKEZİ'NDEN ŞİFA HASTANESİ AÇIKLAMASI

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözetleme Merkezi, İsrail işgal ordusunun Şifa Sağlık Kompleksi'ne büyük miktarda bir askeri takviye gücü göndererek burayı tam anlamıyla bir askeri üsse, içeridekiler açısından da büyük bir esir kampına ve işkence merkezine dönüştürdüğünü dile getirdi. 

Görüntülenme: 312 Tarih: 15 Kasım 2023 16:52
AVRO-AKDENİZ İNSAN HAKLARI GÖZETLEME MERKEZİ'NDEN ŞİFA HASTANESİ AÇIKLAMASI

Merkez tarafından bugün (15 Kasım Çarşamba) yapılan açıklamada, işgal güçlerinin hastaneye baskın yapmalarından sonra içeriden silah seslerinin duyulduğunu, bunun da işgal güçlerinin içeride bazı kişileri planlı bir şekilde katletmelerinin mümkün olabileceğini gösterdiğini ve endişe verici olduğunu hatırlattı. 

Merkez, şu an Şifa Hastanesi'nde kontrolün tamamen işgal güçlerinde olduğunu, Sağlık Bakanlığı'nın içerideki bütün yetkililerinin medyayla irtibatlarının kesildiğini, uluslararası kuruluşlar da dahil olmak üzere hiçbir üçüncü tarafın içeri girmesine izin verilmediğini dile getirerek bu durumun içeride bir katliam yapılması konusundaki endişelerin artmasına neden olduğuna dikkat çekti.

Dört günden beridir Şifa Sağlık Kompleksi'ni her yandan kuşatma altında tutan işgal güçleri gece yarısından sonra hastane binalarının içine baskınlar düzenleyerek tüm sağlık kompleksinde askeri yönden el koymuş ve içerideki görevlilere, hastalara ve sığınmacılara karşı terör estirmeye başlamışlardı. Hastane yetkilileri tarafından yapılan açıklamada hastanede hasta, personel ve sığınmacı dahil toplamda 9 bin kişinin bulunduğu bilgisi verilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar