IRKÇI İSRAİL ŞİFA HASTANESİNE SALDIRDI

Gazze şehrinin batısında yer alan ve Gazze Şeridi'nin en kapsamlı sağlık kuruluşu olan Şifa Sağlık Kompleksi'ni dört günden beri kuşatma altında tutan ve aralıklarla içeriye tanklarla ve keskin nişancılarla saldırılar düzenleyen, içeride hastaların bir yerden bir yere nakledilmesine, hatta cenazelerin bile dışarı çıkarılmasına engel olan siyonist işgal güçleri bugün (15 Kasım Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren hastanenin içine saldırı başlattılar. Hastane yetkilileri dün akşam saatlerinde yaptıkları açıklamalarda böyle bir baskın düzenlenmesi ihtimali konusunda endişelerini dile getirmiş ve işgalcilere baskı yapılması çağrısında bulunmuşlardı.  

Görüntülenme: 427 Tarih: 15 Kasım 2023 01:08
IRKÇI İSRAİL ŞİFA HASTANESİNE SALDIRDI

Hastanenin Yanıklar Bölümü Başkanı Dr. Ahmed Mahallati, El-Cezire tv kanalına yaptığı açıklamada işgal güçlerinin tanklarının ve buldozerlerinin sağlık kompleksinin alanına girdiğini dile getirdi. 

 

Sağlık kompleksi içinde bulunan görgü tanıkları, işgal güçlerinin askeri araçlarının batı tarafından sağlık kompleksinin alanına girdiklerini, kapılarını ve duvarlarını dağıttıklarını, onlarca askerin Acil bölümüne girdiğini, tankların da hastane alanı içine girdiklerini, işgal güçlerinin bu şekilde terör estirmelerinin içerideki tüm hastaların ve sağlık ekiplerinin ciddi şekilde korku ve telaş yaşamalarına sebep olduğunu dile getirdiler. 

 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Şifa sağlık kompleksinde hastalarla ve sığınanlarla birlikte toplamda 9 bin kişinin bulunduğunu hatırlatarak işgal güçlerinin içeri girmesinin bir katliam tehlikesinin ortaya çıkmasına sebep olduğu uyarısında bulundu. 

 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü işgal güçlerinin Şifa Hastanesi'nin içine silahlı saldırıda bulunmalarına tepkisini dile getirerek, işgalcilerin içeri ateş etmelerini gerektirecek hiçbir gelişme hasıl olmadığını, işgal güçlerinin yaptığının, hastalara ve sağlık ekiplerine yönelik terörden başka bir şey olmadığını dile getirdi. 

 

İşgal güçlerinin hastanenin ameliyat bölümlerini ve muhtelif birimlerini teker teker basarak arama yaptıkları ifade edildi. 

 

Bu arada Şifa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Muhammed Zakkut, gerek Şifa Hastanesi'nin ve gerekse diğer sağlık kurumlarının askeri amaçla kullanıldığı iddialarının tamamen yalan olduğunu, Sağlık Bakanlığı'nın buraların uluslararası kurumlar tarafından denetlenmesi çağrısı yaptığını hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar