GASIP İSRAİL HASTANELERİ BOMBALAMAK İÇİN YALAN ÜRETİYOR

Hastanelere yönelik insanlık dışı saldırılarına gerekçe oluşturmak amacıyla buraların direniş güçleri tarafından askeri amaçla kullanıldığı ve buralardan füze saldırıları düzenlendiği iddiasına gerekçe oluşturmak için Şifa Hastanesi'ni basmasının hemen ardından düzmece yalanlarını da piyasaya sürmeye ve kamuoyunu yanıltma amaçlı propaganda faaliyetlerine başladı. Zaten bu türden yalanları piyasaya sürmesi önceden tahmin ediliyordu.  

Görüntülenme: 300 Tarih: 15 Kasım 2023 11:47
GASIP İSRAİL HASTANELERİ BOMBALAMAK İÇİN YALAN ÜRETİYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyonist işgal güçlerinin iddialarıyla ilgili açıklamasında, işgalcilerin Şifa Hastanesi'nin içerisinde silah ve askeri teçhizat buldukları iddialarının tamamen yalan ve düzmece olduğunu dile getirdi. Hamas bugün (15 Kasım Çarşamba) yaptığı açıklamada işgal güçlerinin bu türden yalanlar ileri sürmesinin, yalan üretme mekanizmasını çalıştırmasının ve ucuz propaganda savaşının bir devamı olduğunu vurguladı. 

Hamas açıklamasında işgal güçlerinin bu senaryoyu daha önce Rantisi Çocuk Hastanesi'ne düzenledikleri baskın sırasında da oluşturduklarını, kendi elleriyle koydukları silahların görüntülerini çektiklerini sonra da bunları ucuz propaganda savaşının malzemeleri olarak piyasaya sürdüklerini, bu tür saçma ve tutarsız yalanlara aklı başında hiç bir kişinin itibar etmemesi gerektiğini dile getirdi. 

İşgal güçleri Şifa Hastanesi'ne yönelik olarak gece yarısından sonra başlattıkları baskınlarını ve aramalarını sürdürüyorlar. İşgalcilerin baskın ve aramalarında şimdiye kadar ilaç ve tıbbi malzeme depolarını patlattıkları, hastanenin muhtelif bölümlerini tahrip ettikleri, hastaneye sığınmış yüzlerce kişiyi ve tedavi gören hastaları tutuklayıp hastane dışına çıkardıkları haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar