GAZZE'DE SOYKIRIMIN 40. GÜNÜ

Siyonist canavarlar Gazze halkını toptan yok etme veya yurtlarını terk etmeye zorlama amacıyla başlattıkları soykırım savaşlarında bugün (15 Kasım Çarşamba) 40'ıncı güne ulaştılar. 40'ıncı günün ilk saatlerinden itibaren Gazze'nin en büyük sağlık kurumu durumundaki Şifa Sağlık Kompleksi'ni basan siyonist katiller bir yandan da muhtelif yerlere yönelik vahşi saldırılarıyla katliamlar yapmaya devam ediyorlar.   

Görüntülenme: 328 Tarih: 15 Kasım 2023 01:22
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 40. GÜNÜ

İşgalcilerin soykırım savaşlarının 40'ıncı gününde Gazze Şeridi'nin güney kesiminde bulunan Hanyunus'un doğusundaki El-Karara bölgesinde Feyyaz ailesine ait bir evi hedef alan saldırılarında 6 kişinin şehit olduğu birçok kişinin de yaralandığı haber verildi. 

Deyru'l-Belah'ın doğusundan sızan işgal tankları Deyru'l-Belah ile Hanyunus arasındaki bölgede yer alan Selam değirmenlerini vurdular. Saldırıda silolarıyla birlikte yıkılan değirmenlerin tamamen çalışamaz hale geldiği bildirildi. Gazze ahalisini tamamen aç ve susuz bırakarak ölüme terk etmek ya da yurtlarını terk etmeye zorlamak isteyen işgal güçleri yiyecek tedarik etmede kullandıkları tesisleri ve sistemleri özellikle hedef olarak seçiyorlar.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı işgal uçaklarının bugün sabah Cibaliya Mülteci Kampı'nın ortasında ve batısında muhtelif evlere saldırı düzenlemeleri yüzünden birçok kişinin şehit olduğunu veya yaralandığını duyurdu. 

İşgal uçaklarının En-Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Es-Salihi gökdelenini hedef almasından sonra buradan Aksa Şehitleri Hastanesi'ne 15 şehit cenazesinin getirildiği bildirildi. 

Gazze şehrinin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'ne düzenlenen hava saldırılarından sonra da El-Ma'medani Hastanesi'ne 25 şehit cenazesinin getirildiği haber verildi. 

Cibaliya'nın kuzeyindeki bir sığınma merkezine düzenlenen saldırıda da 4 kişinin şehit olduğu bildirildi. 

İşgal güçlerinin daha başka yerlere de havadan veya karadan saldırıları oldu ve onlarca kişi şehit olurken yüzlercesi de yaralandı ya da enkaz altında kaldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar