GAZZE'DE YENİ DOĞAN BEBEKLER SİYONİST ABLUKA YÜZÜNDEN HAYATINI KAYBEDİYOR

 

Görüntülenme: 624 Tarih: 13 Kasım 2023 19:29
GAZZE'DE YENİ DOĞAN BEBEKLER SİYONİST ABLUKA YÜZÜNDEN HAYATINI KAYBEDİYOR

Siyonist vahşetin Gazze bölgesinde öldürdükleri sadece havadan atılan bombaların veya tanklardan ya da işgalci askerlerin namlularından fırlatılan mermilerin şehit ettiklerinden ibaret değil. Ayrıca siyonist vahşetin uyguladığı insanlık dışı abluka yüzünden hastanelerde hastalar, yaralılar, özellikle de yeni doğan bebekler tıbbi malzeme ve ilaç yetersizliği, yeni doğanlara oksijen takviyesi için gerekli olan oksijen tüplerinin içeri sokulmaması sebebiyle arka arkaya hayatlarını kaybediyorlar. Bu şekilde hayatlarını kaybedenlerin sayıları ise işgalcilerin saldırılarında öldürülenlerin listesinde yer almıyor. Gerçekte onlar işgalci siyonist vahşetin insanlık dışı ablukası yüzünden hayatlarını kaybettiklerinden onlar da işgalci katillerin öldürdükleri arasında yer alıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra üç günden beri sıkı bir ablukaya alınan ve saldırılara maruz kalan Şifa Sağlık Kompleksi'nin doğum bölümünde yeni doğan bebeklerden hayatlarını kaybedenlerin sayısının 7'ye çıktığını söyledi. 

El-Kudra bugün (13 Kasım Pazartesi) sabah El-Cezire televizyon kanalına yaptığı açıklamada hastanenin abluka altında tutulması yüzünden gerekli malzeme temin edilmemesi ve zamanında müdahale imkanının olmaması yüzünden yaralılardan ve hastalardan ölenlerin sayısının 20'ye çıktığına, şu an doğum bölümünde ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olan bebeklerin sayısının da 36 olduğuna dikkat çekti. Üç günden beridir hastanenin elektriğinin tamamen kesilmesi yüzünden oksijen takviye sisteminin ve hayat kurtarma mekanizmasının çalıştırılamadığını vurguladı.

El-Kudra hastanenin üç günden beri kuşatma altında tutulması ve sürekli saldırıya maruz kalması yüzünden hastaneden hiçbir ambülansın çıkamadığını ve dışarıdan da bir ambülansın giremediğini, içeride de hareket imkanının bulunmadığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar