GAZZE'DE SOYKIRIMIN 38. GÜNÜ

Siyonist canavarlar Gazze halkını toptan yok etme veya yurtlarını terk etmeye zorlama amacıyla başlattıkları soykırım savaşlarında bugün (13 Kasım Pazartesi) 38'inci güne ulaştılar. Yine Gazze'nin farklı bölgelerinde sivil insanların üzerine tonlarca bombalar yağdıran siyonist katillerin son günlerdeki saldırılarında öncelikli olarak insanların kalabalık kitleler halinde sığındığı ve saldırılarda yaralanan mağdurlara hizmet veren hastaneleri hedef aldıkları vurgulanıyor.  

Görüntülenme: 407 Tarih: 13 Kasım 2023 16:27
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 38. GÜNÜ

İşgalcilerin Gazze'ye karadan giren tanklarının da birinci hedefi hastaneler olduğundan direniş güçleriyle karadan giriş yapan işgal güçleri arasındaki çatışmalar da büyük ölçüde hastanelerin etrafında yoğunlaşıyor. 

Hastanelerin hem hava saldırılarında hem de kara kuşatmalarında birinci hedef olması buraların hizmet vermesini neredeyse imkansız hale getirmiş durumda. O yüzden bazı hastanelerde özellikle de işgal güçlerinin birinci hedefi durumundaki Şifa Hastanesi'nde cenazelerin toplanması bile mümkün olamıyor. 

Karada muhtelif noktalardan giriş yapmak için saldırılarını artıran işgal güçleri aynı zamanda meskun evleri de hedef alarak aileleri toptan imha etme siyasetlerini sürdürüyorlar. 

Bu şekilde aileleri toptan ortadan kaldırma amacıyla bugün sabah havadan düzenlenen saldırılarından birine hedef olan ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda yer alan Beni Suheyla Mahallesi'nde, Bereke ailesine ait evde bir kişi eşi ve üç çocuğuyla birlikte öldürüldü. Bu kişinin iki çocuğunun yaralı olarak kurtarıldığı, ailenin diğer fertlerinin ise enkaz altında kaldığı haber verildi. Saldırıda aynı aileden olmayan iki kişi daha hayatını kaybetti.

Filistin Kızılayı'nın verdiği bilgilere göre karadan saldırı düzenleyen işgal tankları ve askeri araçları Gazze'nin Tellu'l-Heva Mahallesi'ndeki Kudüs Hastanesi'ni her yönden kuşatmaya alırken, işgal uçakları da sabah saatlerinde Cibaliya Mülteci Kampı yakınında bulunan Endonezya Hastanesi'ne havadan saldırılar düzenlediler.

İşgal güçlerinin Gazze şehrine savaş uçaklarından arka arkaya düzenledikleri hava saldırılarında şehit edilenlerden birinin de gazeteci Ahmed Fetime olduğu haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar