SELAMET MARUF'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Siyonist işgal güçleri bir yandan bütün Gazze ahalisinin üzerine sürekli bombalar ve füzeler yağdırarak katliamlar ve yıkımlar gerçekleştirmeye devam ederken bir yandan da sürekli yeni yalanlar üretmek suretiyle tüm insanlığı yanıltmaya ve gerçekleri ters yüz etmeye çalışıyorlar.  

Görüntülenme: 398 Tarih: 16 Ekim 2023 03:45
SELAMET MARUF'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Filistin'de Hükümet Basın Bürosu Başkanı Selamet Maruf bugün (16 Ekim Pazartesi) yaptığı basın açıklamasında, İsrail işgal rejiminin bir yandan bugün 10. günde Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarını ve katliamlarını sürdürürken, Gazze'nin kuzey kesiminde evlerini terk etmeye zorlananlarla ilgili iddialarını kesin bir dille yalanladıklarını söyledi. 

Maruf, Şifa Sağlık Kompleksi'nde kurulan Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında İsrail işgal rejiminin bir yandan Filistin halkına yönelik vahşi saldırılarıyla fiili savaşını sürdürürken bir yandan da sürekli yeni yalanlar üretmek suretiyle tüm dünya kamuoyuna yönelik bir şekilde psikolojik savaş yürüttüğünü dile getirdi. 

Bu doğrultuda ürettiği yalanlardan birinin de Washington Post gazetesinin işgal ordusu sözcüsüne dayanarak yayınladığı, Gazze'nin kuzey kesimindeki 600 bin kişinin güneydeki güvenli bölgelere geçtiği iddiası olduğunu belirtti. 

Maruf bu iddianın tamamen yalan olduğunu, işgal güçlerinin güney bölge de dahil olmak üzere Gazze'nin her tarafına tonlarla bombalar yağdırdıklarını, saldırılarından hastaneleri ve okulları da müstesna tutmadıklarını, tüm bölgeyi hedef aldıklarını dolayısıyla bölgenin kuzeyiyle güneyi arasında da bir fark bulunmadığını ifade etti. 

Maruf işgal ordusu adına açıklama yapan bir şahıs 600 bin kişinin kuzeyden güney tarafa geçtiği iddiasında bulunurken başka bir sözcünün CNN'e yaptığı açıklamada, ahaliyi güney tarafa sıkıştırma planlarının başarılı olmadığını ve halkın bu konuda yapılan çağrılara itibar etmediğini söylediğine dikkat çekti. 

Maruf, kuzeydeki iki vilayette 1 milyon 300 bin kişinin yaşadığını bunlardan 500 bin kişinin işgal tehdidi yüzünden evlerini terk etmek zorunda kaldığını, onların da büyük çoğunluğunun yine aynı vilayetlerin sınırları içindeki sığınma yerlerine geçtiklerini, yaklaşık 50 bin kişinin de akrabalarının evlerine geçtiklerini, kuzeyden güneye doğru bir intikalin söz konusu olmadığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar