ENVER İBRAHİM'DEN HAMAS'A DESTEK

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, ülkelerinin Filistin halkının yanında olduğunu, işgale karşı başlattığı Aksa Tufanı harekatında da bu halka destek verdiğini dile getirerek, kendilerine Hamas'ı kınaması için Batı ülkeleri tarafından yapılan baskıları kesin bir şekilde reddettiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 466 Tarih: 16 Ekim 2023 14:47
ENVER İBRAHİM'DEN HAMAS'A DESTEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefon görüşmesi yapan İbrahim, Batı ülkeleri tarafından Hamas'ı kınamaları için kendilerine yapılan baskıdan söz etti ve bu baskıyı kesin bir dille reddettiklerini ifade etti. 

Heniyye de görüşmede Malezya'yı Filistin davası konusunda sergilediği tavırdan ve Hamas'ı ve Filistin direnişini kınaması için Batı ülkelerinin ve ABD'nin yaptığı baskılara boyun eğmemesinden dolayı takdir ettiğini, işgal karşısındaki destek ve yardımlarından da memnun olduklarını dile getirdi.

Heniyye görüşmesinde; "Biz Filistin halkı olarak uluslararası kararlara uygun bir şekilde, özgür ve onurlu bir şekilde başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurmak istiyoruz." ifadesine yer verdi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar