AKSA TUFANI SAVAŞI (ANALİZ)

Filistin’de yaşanan 75 yıllık soykırımda Siyonistler ve Emperyalistler sahada yerlerini alırken sırça saraylarında oturan Müslüman ülke liderleri ne yapıyor? 

Görüntülenme: 301 Tarih: 15 Ekim 2023 07:53
AKSA TUFANI SAVAŞI (ANALİZ)

Çocuk Katili, İşgalci, Siyonist İsrail rejiminin 75 yıldır Filistinli Müslümanlara uyguladığı katliamlar, sürgünler, tecavüzler, baskılar sonucu Filistin halkı zillete boyun eğmek ve her gün ölmek yerine direnmeye, zalime karşı durmaya başladı.
Filistin halkının zalime karşı direnişinin son operasyonu Hamas’ın İzzettin Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim Cumartesi günü Siyonist rejimi gafil avlayan bir şekilde gerçekleşti. Sabah saatlerinde 5 bin füzenin ateşlenmesiyle başlayan operasyon Filistinli direnişçilerin işgal altındaki topraklara girmesi çok sayıda Siyonist askeri öldürmesi, Siyonist orduya ve emniyet güçlerine ait üsleri ele geçirmesi ve çok sayıda esir ele geçirmesi ile ilerledi. Filistinli Direnişçilerin şok eden operasyonu sonrası Siyonistlerin vahşilikleri tekrar başlayarak asker, sivil, kadın, çocuk ayırt etmeksizin Gazze’ye savaş uçakları ile saldırmaya başladı. Siyonist ordunun 8 gündür devam eden saldırıları, bölgeden uzaklaşmaya çalışan sivil vatandaşları hedef almakla birlikte, hastaneler, okullar ve sivil yerleşim alanlarını hedef almakta, kullanılan yasaklı silahlarla toplu katliamlar gerçekleşirken diğer taraftan Gazze’nin elektrik ve suyunu da keserek dünyanın gözü önünde savaş suçlarına yenilerini eklemeye devam ediyor.
İşgalci Siyonist rejim ile Filistinli direnişçiler arasında savaş bu şekilde ilerlerken başta ABD olmak üzere AB ülkeleri gelişmiş silahlara, istihbarata, lojistiğe sahip çocuk katili Siyonist rejime destek olmak için savaş gemilerini bölgeye gönderip dışişleri bakanları, savunma bakanları ve yüksek temsilcileri Tel Aviv’e gelerek Siyonist rejime desteklerini açıkladılar. 
Siyonist rejimin bütün dünyanın gözü önünde işlediği cinayetlere rağmen yüzsüz bir şekilde Filistinli Müslümanları terörist katil diye suçlayan ABD ve AB ülkeleri neden bu kadar şiddetli bir savunmaya geçtiler. Siyonist rejimin açık bir şekilde savaş suçu işleyerek masum sivilleri öldürdüğü bir halde neden bu kadar saldırganlar ve Siyonist rejimi kışkırtıyorlar?
Emperyalist devletlerin bu kadar Siyonist rejim savunmacısı olmasının ve saldırganlığının temelinde Siyonist Rejim Başbakanı Netanyahu’nun bu savaşın sonunda Ortadoğu’nun haritası değişecek açıklaması mı yatıyor, yoksa emperyalistler direnişin gücünden mi korkuyorlar ya da Ukrayna’da uğradıkları hezimeti güçsüz bir halka soykırım uygulayarak kapatmaya mı çalışıyorlar ya da hepsi birlikte mi? 
Emperyalistlerin hedeflerinin hepsi delillendirilebilir ve hedefleri için her şeyi dünyanın gözünün önünde yapıyorlar da fakat burada sorulması gerek bir diğer ve asıl soru şu: Müslüman devletlerin hedefi ne, bu kadar pasif olmalarının temelinde ne yatıyor, çocuk katili, işgalci Siyonist rejim tarafından Filistinli Müslümanlara karşı katliam gerçekleşirken ve batılı emperyalist devletler Siyonist rejimin yanında yer alırken Müslüman devletlerin hükümetleri nerede? 
Dünyanın ekonomik gücünün, nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturan Müslüman ülke liderleri saraylarından kınama mesajı yayınlamaktan öteye geçmiyorlar, burada İran’ı, Suriye’yi hariç tutarak söylememiz gerekir. İran ve Suriye’nin Filistin direnişine sağladığı imkanlar tüm dünyaca bilinmekte. Yine büyük bir emperyalist savaşla mücadele eden Yemen’in Ensarullah yönetimini de belirtmeliyiz, Siyonist ve emperyalistlerin planı ve desteği doğrultusunda son yıllarda yaşanan en yıkıcı savaşa rağmen açık desteklerini beyan ettiler. Irak ve Lübnan devletleri de yaşadıkları yıkıcı savaşlar sonrası ülkelerinde henüz tam bir düzene ulaşamamalarına rağmen Filistin halkına desteklerini açıkladılar. Burada asıl ifade etmek istediğimiz başta Türkiye, Suudi Arabistan, BAE, Katar, Kuveyt, Mısır gibi ülkelerdir. Ekonomik ve askeri olarak büyük imkanlara sahip başta saydığımız ülkeler olmak üzere Müslüman dünyanın diğer ülke liderleri neden bu soykırıma karşı bir girişimde bulunmuyorlar. Bu pasifliğin arka planında ne var? Bu liderler ne zaman gaflet uykusundan uyanıp, gayretlerini toplayıp zalimin ve zulmün karşısında direnişe geçecekler?

tesnim

Yorumlar