GAZZE HEMŞİRELER BİRLİĞİ BAŞKANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Gazze Hemşireler Birliği başkanı, hastanelerin kapatılacağı, şehit ve yaralı sayısının artmasıyla sağlık sektörünün durumunun felaket olacağı konusunda uyardı. 

Görüntülenme: 268 Tarih: 15 Ekim 2023 19:41
GAZZE HEMŞİRELER BİRLİĞİ BAŞKANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Hemşireler sendikasının başkanı ve Gazze Şeridi'ndeki "Şühada el-Aksa" hastanesinin başkanı "Halil el-Dekran", bugün, 15 Ekim Pazar günü, Gazze halkını Siyonist rejimin saldırganlığı sonucunda sağlık sektörünün çöktüğü konusunda uyardı.
Al-Dekran, Al-Mayadeen kanalıyla yaptığı röportajda "Gazze hastanelerinde bulunan yakıt miktarının sınırlı saatler için yeterli olduğunu" söyledi.
Yakıt yetersizliği nedeniyle hastanelerin kapatılacağı ve bunun Gazze'de feci bir sağlık durumuna işaret edeceği konusunda uyardı.
El Dekran, Gazze Şeridi'nin tamamının işgalci güçler tarafından bombalandığını, şehit ve yaralı sayısının hastanelerin kapasitesinden fazla olduğunu kaydetti.
Filistinli doktor, uluslararası topluma işgalcilere baskı uygulamaya ve hayati vakaların nakledilmesi ve yardımların acilen ulaştırılması için insani koridorlar açmaya çağrıda bulundu.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının hedef alınması sonucu yaklaşık 15 şehidin şehit olmasına, 40'tan fazla hemşire, doktor ve ambulans ekibinin de yaralanmasına yol açtığını vurguladı.
Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra ise, "Siyonist rejimin saldırganlığı, UNRWA (Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı) hizmetlerinin askıya alınması ve merkezlerinin boşaltılması nedeniyle Gazze ve kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'inin sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığını" söyledi.
Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı bu sabah Siyonist rejimin saldırıları sonrasında Filistinli şehitlerin sayısında artış olduğunu duyurdu ve Filistinli şehit sayısının 2 bin 329'a, yaralı sayısının ise çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 9 bin 24'e yükseldiğini açıkladı.

tesnim

Yorumlar