AKSA TUFANI HAREKATI BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

Siyonist işgal rejiminin saldırgan tutumuna karşı başlatılan Aksa Tufanı bugün (15 Ekim Pazar) 9. gününe girdi. Filistin direnişinin işgal hedeflerine yönelik füze saldırıları devam ediyor. Çatışma bölgelerinde de hareketlilik devam ediyor. İşgal güçlerinin bir haftalık süre içindeki can kayıplarının 1500'ü geçtiği duyuruldu. Ancak işgal ordusu moral kaybına sebep olmamak için askeri kayıplarını tam olarak vermediğinden gerçek sayının bunun epey üstünde olabileceği yönünde yorumlar var.  

Görüntülenme: 232 Tarih: 15 Ekim 2023 18:08
AKSA TUFANI HAREKATI BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

Aksa Tufanı dokuzuncu gününe girerken işgal güçlerinin bayağı iç kısımlarda yer alan hedeflerine yönelik füze saldırıları gerçekleştirildi. Ayrıca Gazze'nin çevresindeki askeri hedeflere de havan topu saldırıları düzenlendi. 

İşgal askerlerinden öldürülenlerin isimleri siyonistlere ait medya organlarında ancak işgal ordusundan özel izin çıkmasından sonra yayınlanabiliyor. Buna göre öldürülen 7 asker ve subayın isminin daha yayınlanmasına izin verilmesiyle birlikte işgalci askerlerden öldürülenler içinde isimleri yayınlananların sayısının 286'ya çıktığı açıklandı. Bunların içinde general ve albaydan ere her rütbeden ve rütbesiz ordu mensubu var. Gerçek sayının bunun bir hayli üstünde olabileceği yönünde güçlü kanaatler var. 

İşgal ordusunun web sitesinde isimleri açıklanan son 7 asker ve subayın cesetlerinin ailelerine teslim edildiği haber verildi. 

Siyonist işgal rejiminin resmi açıklamalarına göre işgalcilerden öldürülenlerin sayısının 1500, yaralananların sayısının 3526 olduğu, yaralılardan 29'unun durumunun son derece kritik, 324'ünün ağır, 616'sının ise orta olduğu ifade edildi.

İşgal güçlerinin sivil hedeflere yönelik saldırılarına karşı Kassam Tugayları dün gece Tel Aviv'e yönelik füze saldırıları gerçekleştirdi. 

Gazze'nin en güneyinde Kerem Ebu Salim Kapısı ve Keysofim civarında da Kassam Tugayları'nın Şehit Ömer El-Kasım Güçleri tarafından işgal rejiminin iki ayrı mevzisine havan toplarıyla saldırı düzenlendiği haber verildi.  

Dün gece Kassam Tugayları, siyonist işgal rejimi hedeflerine Lübnan sınırı tarafından feda eylemi düzenleyen 3 süvarisini ahirete uğurladı. Bu arada Lübnan sınırı tarafından Hizbullah'ın da işgal rejiminin 6 mevzisine saldırı düzenlediği ve işgal güçlerinin isabet almasına neden olduğu bilgisi verildi.

İşgal ordusu Lübnan sınırında bir kadın askerinin öldüğünü bir askerinin de yaralandığını ama bunların bir operasyon hatasından kaynaklanan hadiseden etkilendiklerini ileri sürdü. 

İşgal rejiminin Lübnan sınırındaki sıkıntılarının devam ettiği ve sınıra yakın bölgedeki Yukarı El-Celil mıntıkasında sürekli alarm sirenlerinin çaldığı ifade edildi.

Diğer yandan Filistin'in Batı Şeria bölgesinde de işgal güçlerinin saldırıları ve baskınları yüzünden muhtelif noktalarda çatışmalar meydana geldi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar