ILHAN OMAR'DAN IRKÇI İSRAİL'E TEPKİ

Siyonist rejimin Gazze'deki eylemlerini protesto eden Amerika'nın Minnesota eyaletinden Demokrat bir temsilci, bu rejimin Gazze'deki etnik temizlik eylemlerini kınadı. 

Görüntülenme: 254 Tarih: 15 Ekim 2023 18:54
ILHAN OMAR'DAN IRKÇI İSRAİL'E TEPKİ

ABD'nin Minnesota eyaletinin Demokrat temsilcisi Ilhan Omar, Siyonist rejimin Gazze'deki Filistinlilere yönelik etnik temizlik eylemlerine ilişkin uyarıda bulundu ve rejimin Filistinlileri Gazze'nin kuzeyinden 24 saat içinde tahliye etme yönündeki eylemlerinin de bir nevi "etnik temizlik" olduğunu ve kendisine göre bu eylemin "tarifi mümkün olmayan bir insani kriz" yaratabileceğini ifade etti.
İsrail'in Hamas'a savaş ilan etmesinden bu yana rejim, Gazze'de tarihteki en ölümcül hava saldırılarını gerçekleştirdi. Ilhan Omar'ın açıklamaları, Axios haber ajansının "İsrail, Birleşmiş Milletler'e Gazze Şeridi'nin kuzeyini 24 saat içinde boşaltacağını bildirdi." yazısının ardından geldi.
Omar, X sosyal programındaki kişisel sayfasında, etnik temizlik kapsamında bir günde bir milyondan fazla insanın toplu olarak sınır dışı edilmesi çağrısında bulunuyor. Omar, Birleşmiş Milletler'e göre bu eylemin imkansız olduğuna ve insani açıdan çok yıkıcı sonuçlara yol açacağına da dikkat çekti.
Siyonist rejimin Gazze'deki Filistinlilere yönelik acımasız politikalarını eleştirerek, ölen binlerce Filistinlinin ve tehlikede olan milyonlarca Filistinlinin hayatını görmezden gelmeyi bırakmamız ve bunu önlemek için tüm diplomatik araçlarımızı kullanmamız gerektiğini yazdı.
Birleşmiş Milletler etnik temizliği şu şekilde tanımlamıştır: "Bir etnik ve dini grup tarafından, başka bir etnik ve dini grubun sivil nüfusunu şiddet ve terör yoluyla belirli coğrafi bölgelerden uzaklaştırmak için tasarlanmış, hedefe yönelik bir politikadır."
Ilhan Omar, bir başka paylaşımında Filistinlilerin 24 saat boyunca Gazze'den tahliyesinin neden imkansız olduğuna inandığını anlatarak bunun tarif edilemez insani krizlere yol açacağına dikkat çekti.
İlk olarak, birçok Filistinlinin yaralandığını, yerinden edildiğini veya hasta, yaralı, çocuk veya yaşlı akrabalarına baktığını ve yürüyemediğini ve Gazze'yi terk edemediğini yazdı.
Omar'in diğer açıklamalarında Siyonist rejimin Başbakanı'nın Gazze'ye akaryakıt, gıda, elektrik ve ilaç tedariğinin kesilmesine yönelik politikaları eleştiriliyordu ve Bu konuda da İsrail'le iletişim ve elektriğin kesilmesiyle bu eylemin hayata geçirilmeyeceğini yazdı.

tesnim

Yorumlar