KATİL İSRAİL GAZZE'DE FOSFOR BOMBASI KULLANIYOR

Gazze Sivil Savunma Kurumu sözcüsü işgalci Rejim'in vahşice saldırılarında yasak silahları kullandığını ve katliam gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 337 Tarih: 12 Ekim 2023 09:59
KATİL İSRAİL GAZZE'DE FOSFOR BOMBASI KULLANIYOR

İşgalci Rejim'in Gazze'de sivillere yönelik cinayetlerinin devamında, Filistin sağlık bakanlığı uluslararası kurum ve kuruluşlardan bu vahşice saldırıları durdurmak için eyleme geçmelerini istedi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın raporuna göre işgalci İsrail rejimi, Gazze'yi bombalarken aynı zamanda bilinçli olarak sağlık ve tıp merkezleri ile ambulansları da hedef almakta ve yaralılara yardım ulaştırılmasını engellemektedir. Öte yandan Gazze Sivil Savunma Kurumu Sözcüsü "Mahmud Bassal", Al-Mayadeen'e verdiği röportajda işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırısında yasak silahlar kullandığını ve bu bölgede soykırım yaptığını açıkladı.

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarında fosfor bombaları kullandığını ve işgalcilerin Filistinlilere yönelik soykırım yaptığını vurgulayan Filistinli makamlar, Arap ülkelerinin ise bu konuya herhangi bir tepki vermediğini şaşkınlıkla izlediklerini ifade etti. 

Al-Mayadeen muhabiri, işgalci rejim savaş uçaklarının bugün Gazze'nin kuzey ve batısındaki bölgeleri hedef alarak meskun mahalleleri tamamen yok ettiğini, ambulanslara saldırdığını, bunun sonucunda birçok sağlık personelinin yaralandığını ve birçok Filistinlinin şehit olduğunu bildirdi.

Bu rapora göre işgalci rejimin Gazze'de bilinçli olarak tıbbi malzeme ve ekipleri hedef alması ilk kez yaşanmıyor daha önce de bu bölgedeki bir hastanenin önünde bir arabayı bombalama cinayeti yapılmıştır. 

Siyonist rejimin saldırganlığının beşinci gününde yerleşim yerlerinin, bilim ve araştırma merkezlerinin, okulların ve hatta sağlık merkezlerinin yoğun ve hedefli bombalandığı bildirilmektedir.

tesnim

Yorumlar