ŞEYH SABAHATTİN TÜRKYILMAZ AKSA TUFANI HAREKATINI DEĞERLENDİRDİ

 

Görüntülenme: 313 Tarih: 12 Ekim 2023 00:35
ŞEYH SABAHATTİN TÜRKYILMAZ AKSA TUFANI HAREKATINI DEĞERLENDİRDİ

7 Ekim Cumartesi sabahı Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları İşgalci Siyonist rejime karşı saldırı harekatı başlattı ve kısa sürede işgal altındaki topraklara nüfuz ederek çok sayıda siyonist askeri öldürdü ve esir aldı. Kassam Tugaylarının Aksa Fırtınası adını verdiği operasyon başta Siyonist rejim olmak üzere dünyada bir şok etkisi yarattı. Operasyonun 4. gününde Filistinli direnişçiler ve İşgalci Siyonist askerler arasında savaş sürerken Kassam Tugaylarının bu operasyonu İran'ın planlaması ve emri ile mi yaptığı, İran'ın bu operasyonun neresinde olduğu tartışmaları yaşanmaya başladı.

Şeyh sabahattin Türkyılmaz, konu hakkındaki görüşünü şu şekilde ifade etmekte; 

Bu operasyonun arkasında İran mı var? Emri İran’dan mı aldılar? İran mı yönetti?

 

Bu sorularla İran’ın olduğunu ima edenler, İran’ın ne kadar güçlü olduğunu ilan etmiş oluyorlar.

Evet, Filistin davasının arkasında İran var hatta Filistin davasının merkezinde yer alıyor.

- Yok olmak üzere olan Filistin davasının 40 yıldır küresel alemdarlığını yapmaktadır.

- İstikbara karşı mücadele tecrübelerini, savaş taktiklerini isteyen herkese öğretiyor, en başta da Filistin’in mazlum halkına.

- İşgal altındaki toprakların azad olması için tek yolun mücadele olduğunu ve İslam‘ın Cihad kültürünü Filistinlilerin ruhlarında ihya ediyor.

- Savaş stratejisi, mücadele metodu ve istihbarat alanında Filistinlileri bilgilendiriyor.

- İstikbara karşı Direniş cephesinin ön safını oluşturan Filistinlilere fikri, siyasi, manevi desteğini sürdürüp Filistin davasına sahip çıkarak kardeşlik görevini yerine getiriyor.

- İstikbara karşı “direniş cephesini” oluşturarak Filistin davasını canlı tutup uzlaşmacı, işbirlikçi batıya bağımlı Müslüman ülkelere bir ders vermektedir.

- Maddi ve silah tedarikine gerek yok, Siyonistlerde bundan çok daha fazlası ve daha gelişmişi var.

- Aslında İran, büyük bir risk alıyor, hiçbir devletin göze alamayacağı büyük bir tehlikeye atıyor kendisini ama dünya devleti, küresel adaleti savunmanın gerektirdiği budur.

İstikbar-Mustazaf savaşının tarafı olarak samimi ve sadakatli olmak her türlü tehlikeyi göğüslemeyi gerektirir. İran, Mustazaf-Müstekbir savaşının bir tarafının lider ve önderliğini üstlenmiş ve direniş cephesinin bölgelerdeki gruplarını kanatları altına almıştır.

Şimdi İran’ın “Aksa Tufan’ı” operasyonundaki faktörünün, Siyonist rejimi, destekçileri Amerika ve Avrupa’yı delirttiğini anlayabiliyoruz ama Müslümanları neden rahatsız ediyor anlamak mümkün değil.

rasthaber

Yorumlar