KATİL İSRAİL ORDUSU GAZZE'Yİ ACIMASIZCA BOMBALAMAYA DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 384 Tarih: 11 Ekim 2023 21:58
KATİL İSRAİL ORDUSU GAZZE'Yİ ACIMASIZCA BOMBALAMAYA DEVAM EDİYOR

Filistin direnişinin başlattığı Aksa Tufanı harekatı karşısında köşeye sıkışan işgalci siyonist, ABD'nin kendisine hediye ettiği askeri uçaklarla Gazze ahalisinin üzerine bomba ve füze yağmuru yağdırmak suretiyle, savunmasız masum sivillere yönelik toplu katliamlarını, yıkımlarını ve Gazze ahalisini topluca cezalandırma amaçlı ablukasını sürdürüyor. İşgal güçlerinin dün gece ve bugün (11 Ekim Çarşamba) sabah da Gazze'de pek çok yere yüzlerce bomba ve füze attıkları haber verildi. 

İşgalcilerin son saldırılarında da Gazze bölgesinde sivil halktan çok sayıda insan hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada bölgedeki şehit sayısının 900'e çıktığı bildirildi.Bunlardan 260'ı çocuk, 230'u ise kadın. Yaralı sayısının ise 4500'e ulaştığı bilgisi verildi.  

İşgal rejiminin ablukayı çok katılaştırması, bölgenin elektriğini, suyunu ve gıda maddelerini kesmesi hastanelerdeki hizmetlerin de büyük ölçüde aksamasına ve yaralılara müdahalelerin zorlaşmasına neden oluyor. Bu arada işgal güçlerinin, yaralıları hastanelere ulaştırmaya çalışan ambülansları ve sağlık ekiplerini kasten hedef aldığına dikkat çekildi. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar