AKSA TUFANI SAVAŞINDA ŞU ANA KADAR 1200 SİYONİST ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin direnişinin siyonist işgale karşı başlattığı ve işgal rejimine tarihinin en büyük acılarını tattıran Aksa Tufanı harekatı bugün (11 Ekim Çarşamba) beşinci gününe girdi. İşgal hedeflerine yönelik füze saldırıları devam ederken, işgalci siyonistlerden öldürülenlerin sayısının 1200'e çıktığı haber verildi.  

Görüntülenme: 555 Tarih: 11 Ekim 2023 16:23
AKSA TUFANI SAVAŞINDA ŞU ANA KADAR 1200 SİYONİST ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail Yayın Kurulu bugün yaptığı açıklamada, işgalcilerin can kayıplarının 1200 yaralılarının sayısının ise 2900 olduğunu duyurdu. Ancak işgal rejiminin özellikle askeri kayıplarının önemli bir kısmını gizlemesi ve askeri kayıplarıyla ilgili bilgilerin izinsiz yayınlanamaması sebebiyle gerçek kayıplarının bunun da üstünde olacağı tahmin ediliyor. 

Bu arada İsrail Yayın Kurulu, Filistin tarafından füze saldırılarının devam etmesi ve daha önce vurulan bölgelerde yapılan araştırmalarda sürekli yeni cesetlere rastlanması sebebiyle ölü sayısının artabileceğine de dikkat çekti. 

İşgal yönetimi Askalan şehrinde oturanlardan zaruret olmadığı sürece sığınaklarından veya evlerinden çıkmamalarını istedi. 

Kassam Tugayları işgal güçlerinin sivillere yönelik saldırılarının devam etmesi durumunda kendilerinin de bütün ahalisini göçe zorlayıncaya kadar Askalan'ı vurmaya devam edeceklerini, ardından başka bir şehri hedef alacaklarını bildirmişlerdi. Kassam Tugayları dün akşam 17.00'ye kadar Askalan ahalisine burayı boşaltmaları için süre tanımış ardından saldırılarını başlatmıştı. 

Diğer yandan Kassam Tugayları işgal güçlerinin Gazze'de sivil hedeflere yönelik saldırılarına karşılık Tel Aviv, Hertzilya, Bi'ru's-Seba' şehirlerine ve Ben Gurion Havaalanı'na yönelik füze saldırıları gerçekleştirmişti. 

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik ve sürekli sivil savunmasız insanları hedef alan saldırıları da kesintisiz bir şekilde sürüyor. İşgalci ayrıca Gazze'ye yönelik ablukasını iyice katılaştırarak buradaki insanları aç ve susuz bırakmak suretiyle topluca cezalandırıyor. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar