GAZZE'DE GAZETECİLER DE ŞEHİT OLDU

İşgal güçleri bundan önceki saldırılarında olduğu gibi, Gazze'ye yönelik son saldırılarında da basın mensuplarını ve onların çalıştığı ofislerin bulunduğu binaları kasıtlı bir şekilde hedef alıyor.  

Görüntülenme: 959 Tarih: 10 Ekim 2023 16:57
GAZZE'DE GAZETECİLER DE ŞEHİT OLDU

Bugün (10 Ekim Salı) sabah işgal güçlerine ait uçakların bazı basın mensuplarının çalıştığı ofisin bulunduğu gökdeleni hedef alması sonucu iki basın mensubu hayatını kaybederken üçüncüsü de yaralandı. 

Basın kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal uçakları Gazze'deki Kurumlar Caddesi'nde bulunan Hacci Gökdeleni'ni hedef alarak tamamen yıkılmasına neden oldular. Bu saldırıda güneydeki Rafah şehri ahalisinden olan ve Beşinci Haber Sitesi isimli bir internet haber sitesinin yazı işleri müdürü olarak görev yapan gazeteci Said Rıdvan Et-Tavil ile bir haber ajansında foto muhabir olarak çalışan Muhammed Rızk Subh isimli gazeteci şehit edildi. 

Refah şehri ahalisinden gazeteci Hişam En-Nevaciha'nın da ağır yaralandığı ve Şifa Sağlık Merkezi'nde yoğun bakım altına alındığı bildirildi. 

İşgal güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarını başlattığı ilk saatlerden itibaren basın yayın kurumlarının çalışma ofislerinin bulunduğu apartmanları özellikle ve kasten hedef aldıklarına dikkat çekiliyor. 

İşgal rejimi kendisinin sergilediği vahşeti gün yüzüne çıkaran basın mensuplarının çalışmalarından rahatsız olduğu için onları özellikle hedefine yerleştirerek katletmeye çalışıyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar