AKSA TUFANI HAREKATI 4. GÜNÜNDE

 

Görüntülenme: 311 Tarih: 10 Ekim 2023 08:43
AKSA TUFANI HAREKATI 4. GÜNÜNDE

Filistin'de İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın siyonist işgalci katillere karşı başlattığı Aksa Tufanı harekatı bugün (10 Ekim Salı) dördüncü gününe girdi. İşgalci siyonistler havadan sivil savunmasız insanların üzerine ateş yağdırarak toplu katliamlar yaparken ve Gazze bölgesinin suyunu, elektriğini, ilacını ve gıdasını keserek toplu cezalandırma yaparken karada mücahitler karşısında sürekli yeni kayıplar veriyor. Yapılan son açıklamalara göre işgalciler arasında can kaybının 1000'i geçtiği bildirildi. 

İzzettin Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde işgal güçleriyle çatışmaların birkaç cephede sürdüğünü ve siyonist işgal güçlerinin bazı yerleşim merkezlerini geri alma teşebbüslerinin başarılı olamadığını, kahraman mücahitlerin buralarda onları geri püskürtmeyi başardıkları gibi kendilerine yeni kayıplar verdirdiklerini belirtti. 

Öte yandan mücahitler Gazze'nin doğusunda iç kısımlara yeni bazı noktalara indirme operasyonları gerçekleştirdiler. 

İsrail radyosu direnişçilerin Gazze Kapağı (Ğilafu Ğazze) olarak isimlendirilen ve Gazze'nin etrafını saran geniş bir alanı kapsayan bölgede yer alan Kefar Saad yahudi yerleşim merkezine sızmalarından sonra burada şiddetli çatışmalar yaşandığını haber verdi. 

Haberlerde belirtildiğine göre Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerinin tümünde sabahın erken saatlerinden itibaren, direnişin füzelerinin atılmasıyla birlikte alarm sirenleri çalmaya başladı. 

Dün gece iki mücahit Rahat şehrine girerek işgal güçleriyle çatışmaya girmiş ve bunlardan biri şehit edilmişti.

İşgal güçlerinden öldürülenler arasında çok sayıda asker, subay, özel güvenlik birimleri ve Şabak isimli istihbarat teşkilatı mensubu bulunduğu ifade ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar