KATİL İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE YERLEŞİM YERLERİNİ VAHŞİCE BOMBALIYOR

Pazartesi sabahı haber kaynakları, İsrail'in Gazze'nin güneyinde bir yerleşim evine düzenlediği hava saldırısında 11 Filistinlinin şehit olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 430 Tarih: 09 Ekim 2023 16:37
KATİL İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE YERLEŞİM YERLERİNİ VAHŞİCE BOMBALIYOR

İRNA'ya göre; İsrail savaşçıları, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürürken bir cami ve üniversiteyi de hedef aldı.

Bu rapora göre Siyonist rejimin Gazze'nin güneyi, ortası ve doğusunda hava ve topçu saldırıları sürüyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı Gazze'de 78'i çocuk, 41'i kadın 413 sivilin şehit olduğunu, 213'ü çocuk, 140'ı kadın 2 bin 300 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, elektrik krizinin devam etmesi sağlık sistemini zorluyor ve hassas bölgelerde yüzlerce yaralı ve hasta insanın hayatını tehdit ediyor.

Bakanlık, uluslararası topluma ve ilgili tüm taraflara, sağlık sistemi açısından oluşturduğu tehlike nedeniyle işgalci İsrail rejimine enerji nakil hatlarını devreye alması için baskı yapma çağrısında bulundu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı “Acil ihtiyaçlarımızı desteklemek için acilen ilaca, tıbbi malzemeye, yakıta ve yüksek kapasiteli elektrik jeneratörlerine ihtiyacımız var.” diye ekledi.

parstoday

Yorumlar