KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA 120 DİRENİŞ EYLEMİ

Aslında siyonist işgal rejimini zorlayan ve sıkıştıran direniş ateşi Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerini de sarmış durumda. Ancak Gazze'den başlatılan büyük harekatın dikkatleri üzerine çekmesi Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde işgalci katillere yönelik olarak gerçekleştirilen eylemlerin nispeten gölgede kalmasına sebep olabiliyor.  

Görüntülenme: 509 Tarih: 09 Ekim 2023 19:12
KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA 120 DİRENİŞ EYLEMİ

Filistin Bilgi Merkezi'nin verdiği haberlere göre Gazze tarafından Aksa Tufanı harekatının başlatılmasından bu yana işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te toplamda 120 direniş eylemi gerçekleştirildi ve bu eylemlerde Filistinli mücahitlerden 7 kişi şehit edildi. 

Filistin Bilgi Merkezi'nin yayınladığı raporda işgalci siyonistlere yönelik olarak, Aksa Tufanı'nın başlamasından sonra gerçekleştirilen direniş eylemlerinden 34'ünün silahlı saldırı, ikisinin bıçaklı saldırı teşebbüsü, birinin araçlı saldırı teşebbüsü, birinin el yapımı patlayıcı atma, 19'unun molotof kokteyli atma, 5 askeri mevzinin yakılması ve 41 noktada çatışma olduğu ifade edildi. 

Bu süre içinde Batı Şeria bölgesinde işgal güçleriyle çatışmalarda ve gerçekleştirilen eylemlerde 7 Filistinli de şehit edildi. Şehitlerden ikisinin Ramallah, ikisinin El-Halil, birinin Eriha, birinin Nablus, birinin de Kalkilya ahalisinden olduğu belirtildi. 

İşgal rejimi Sağlık Bakanlığı'nın son yaptığı açıklamalarda Aksa Tufanı harekatında işgal rejimi elemanlarından öldürülenlerin sayısının 600'ü geçtiği, yaralananların sayısının ise 2048 olduğu, yaralıların birçoğunun durumunun kritik derece ağır olduğu, dolayısıyla ölü sayısının artmasının beklendiği dile getirilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar