AKSA TUFANI HAREKATI 3. GÜNÜNDE

 

Görüntülenme: 430 Tarih: 09 Ekim 2023 16:22
AKSA TUFANI HAREKATI 3. GÜNÜNDE

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın Gazze'den siyonist işgale karşı başlattığı Aksa Tufanı harekatı bugün (9 Ekim Pazartesi) üçüncü gününde ve mücahitler işgal güçlerine ağır darbeler vurmaya, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş topraklarında ilerlemeye, yeni mevziler kazanmaya devam ediyorlar. Bu arada siyonist işgal rejimi, işgalciler tarafında ölü sayısının 700'ü geçtiğini yaralı sayısının ise 2500'e yaklaştığını itiraf etmek zorunda kaldı. 

Her ne kadar siyonist katiller, Gazze'de sivil kalabalıkların üzerine rastgele füze ve bomba yağdırarak katliamlar yapmakla teselli bulmaya çalışsalar da işgalciler tarafında panik, telaş ve korku azami düzeyde. Çünkü havadan uçaklarla ateş yağdıran siyonist katiller cephede göğüs göğüse çatışmalarda Aksa Tufanı karşısında direnemiyor ve sürekli yahudi yerleşim merkezlerini tahliye ediyor, Filistinlilerin topraklarını gasp ederek kurmuş oldukları bu yerleşim merkezlerine iskan ettikleri işgalcilerini ateş hattından uzaklaştırmaya çalışıyorlar. 

Mücahitlerin kararlı duruşları karşısında direnemeyen işgalci siyonistlerin Gazze'ye havadan sürekli füzeler yağdırmaları sebebiyle bu bölgede sivil insanlar arasında hayatlarını kaybedenlerin ve yaralananların sayısında da artış oldu. Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre işgalcilerin gece gerçekleştirdikleri saldırılarda şehit edilenlerle birlikte bölgedeki şehit sayısı 413'e çıkarken yaralı sayısı da 2300 oldu. 

İşgalci siyonistler uçaklarının dün gece Gazze'de 500 stratejik hedefi vurduğu iddiasında bulundu. Gerçekte ise işgalcilerin saldırılarında sivil insanların ikamet ettiği meskun evler, apartmanlar, camiler ve hizmet amacıyla kurulmuş tesisler hedef alınıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar