ZİYAD EN-NEHHALE: FİLİSTİN HALKI ABD SİLAHLARIYLA ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, direniş ekseninin birliğinin korunması gerektiğini vurgulayarak, ABD ve müttefiklerinin hâlâ Siyonist rejimin yanında yer aldığını ve Filistin halkının ABD silahlarıyla öldürüldüğünü söyledi. 

Görüntülenme: 618 Tarih: 07 Ekim 2023 18:01
ZİYAD EN-NEHHALE: FİLİSTİN HALKI ABD SİLAHLARIYLA ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle, Gazze Şeridi'nin Katibe bölgesinde bu hareketin kuruluşunun 36. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Ziyad Nahle şu ifadelerde bulundu: ‘Siyonist düşmana karşı uluslararası, özellikle de Amerika tarafından hâlâ bir destek var.

İşgalci rejim, Amerika ve müttefiklerinin bir parçasıdır ve kültür, tarih ve ahlak bakımından onlara benzemektedir ve bu rejime yapılan yardımlar da bu nedenledir. İslami Cihad hareketi tüm zorluklara rağmen cihat ve direniş yoluna devam etmektedir ve düşmanla mücadele, Siyonizm planına karşı zafere ulaşıncaya kadar devam edecektir.

Siyonist rejim bizi ABD silahlarıyla öldürüyor, Filistin Yönetimi ise Tel Aviv'in kararıyla bizi tutukluyor. İslami Cihad hareketi ve savaşçıları, işgalci rejimle mücadele için diğer direniş gruplarıyla birlikte sahadadır. Uzlaşmacı Arap ülkeleri rezil bir şekilde Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini istiyor ve trajik bir şekilde bu rejim önünde diz çöküyor. Bu feci durumu yalnızca direniş savaşçıları durdurabilir.

Bize yönelik kuşatmalara ve tüm destekçilerimize yaptıkları eziyetlere bugüne kadar sessiz kaldık. Ama artık onların yaptıklarına sessiz kalmamamız gerekiyor. Bugünkü görevimiz feryat etmek ve direniş göstermektir. Eğer bunu yapmazsak aptallar, “Filistin halkı bu süreci istiyor” diyecektir. Yalnızca ilişkilerin normalleştirilmesine değil, Camp David'den Wadi Araba'ya ve Oslo'ya kadar tüm uzlaşma eylemlerine de karşı olduğumuzu her zamankinden daha fazla teyit ediyoruz.

İşgalcilerin Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik tüm eylemlerine rağmen yalanlar ve sahte kararlar hala devam ediyor. Filistin halkı aynı şekilde ayaktadır ve değişim yaratabilirler ve direniş güçleri mevcut zorluklar boyutunda ortaya çıkmalıdır. Birliğimizin, ulusal bir program aracılığıyla işgalle mücadele ve onu kabul etmemek üzerine kurulu olduğunu görüyoruz. Umutsuzluğu bir kenara bırakmalı ve zaferin tüm direnen ulusların olduğunu kesin olarak bilmeli ve bu konuda umutlu olmalıyız.

Savaş alanlarına gittiğimizde ağır bir bedel ödememiz gerektiğini biliyoruz ama Filistin ve Kudüs bu bedeli hak etmiyor mu? Savaşmayan kazanamayacak ve bu topraklarda savaşmayan öldürülecektir. Batı Şeria'daki direnişin savaşçıları ve yiğitleri desteklenmelidir. Gazze'deki Filistin direnişi millete ve Batı Şeria'daki direnişe destek vermeye devam edecektir.

Şu anda Filistin'de ve Arap ve İslam coğrafyasında şahit olduğumuz durum tesadüf değil, sürekli devam eden bir sürecin sonucudur. Düşmanlarımız çeşitli yollardan saflarımızı dağıtmaya, ülkelerimizi çeşitli yollardan hâkimiyetleri altına almaya çalışıyorlar. Filistin Yönetimi ve Amerikalı generallerin denetimi altındaki güvenlik servisleri, Arap bölgemizde yaşanan olayların yalnızca küçük bir örneğidir. Sözde barış anlaşmaları ve normalleşme dalgasının ardından birçok Arap güvenlik teşkilatında Siyonist rejimin varlığı öne çıktı.

Batı Şeria'da yerleşim birimleri kanser gibi yayılırken, işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa Yahudileştirilmeye maruz bırakılırken, cinayetler ve tutuklamalar devam ederken Filistin Yöentimi’nin ne anlamı var? Milli birliğimizin hedefi işgalle mücadele ve direnişe bağlı kalmak olmalıdır. Filistin Yönetiminden, Filistinli grupların genel sekreterleri toplantısının yapılmasını engelleyen tüm siyasi tutukluları ve direniş savaşçılarını serbest bırakmasını talep ediyorum.

Beş gün üst üste devam eden ve İslami Cihad'ın en önemli savaşlarından biri olan "Özgürlerin İntikamı" savaşında, düşmanın tüm şehir ve kasabaları Kudüs Tugaylarının füzelerinin hedefindeydi. Kudüs Tugayları, liderlerini ve savaşçılarını ve bazı komutanlarını kaybetmesine rağmen bu savaştan daha gururlu, daha güçlü, daha cesur ve ellerinde silahlarla çıktı. Bölgedeki direniş güçlerinin İran, Suriye ve Hizbullah liderliğinde birliğinin önemini vurguluyoruz. Hedeflere ulaşılıncaya kadar Hamas hareketindeki kardeşlerimizle ve Filistin'deki direniş güçleriyle birlik olmaya devam edeceğiz.’

rasthaber

Yorumlar