SAADET PARTİSİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ HASAN BİTMEZ'DEN HÜKÜMETE İSRAİL ELEŞTİRİSİ

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurul kürsüsünden iktidarın İsrail yakınlaşmasına çok sert çıktı. 

Görüntülenme: 526 Tarih: 07 Ekim 2023 21:05
SAADET PARTİSİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ HASAN BİTMEZ'DEN HÜKÜMETE İSRAİL ELEŞTİRİSİ

Türkiye-İsrail yakınlaşmasıyla ilgili bazı soruların akıllara geldiğini dile getirerek, “İsrail Başbakanı’nı Türkiye’de ağırlamanın heyecanını duymak, Filistin’i ziyaret etmenize 20 yıldır müsaade etmeyen İsrail’e resmi gezi programı yapmak BOP Eş Başkanlığı misyonunun bir gereği midir? Doğu Akdeniz üzerinden İsrail’i akredite etmektir. “Katil devlet İsrail etiketinden ve siz öldürmeyi bilirsiniz’ tenkitinden vazgeçmek, ilkelerinize sırtınızı dönmektir” dedi.

Son dönemde Türkiye ile İsrail arasında başlayan yakınlaşmayı eleştiren Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, “Türkiye’nin İsrail ile gerçekleştirdiği enerji iş birliği, ortak sondaj çalışmaları ve Doğu Akdeniz’de birlikte hareket etme çabaları; Kıbrıs’a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve Kıbrıs Türklerine yönelik sorumluluklarla bağdaşmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın son ABD ziyaretinde İsrail Başbakanı ve ABD Yahudi cemaatinin öncüleriyle verdiği pozlar, kurduğu diyaloglar ve görüştüğü konular ciddi anlamda kaygı vericidir. İsrail ile iş birliği yapmak, her şeyden önce Filistin davasını kenara atmak, sümenaltı etmektir. İsrail Başbakanı ile samimi pozlar vermek, Filistin ve Ortadoğu konusundaki beyan ve tespitlerde samimiyetsizlik suçlamasını göze almaktır. İsrail’i Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğal gaz arama çalışmalarının ortağı yapmak anti-Siyonist, anti-emperyalist tutumdan uzaklaşmak demektir” ifadelerini kullandı.

Bitmez, Türkiye-İsrail yakınlaşmasıyla ilgili bazı soruların akıllara geldiğini dile getirerek, “İsrail Başbakanı’nı Türkiye’de ağırlamanın heyecanını duymak, Filistin’i ziyaret etmenize 20 yıldır müsaade etmeyen İsrail’e resmi gezi programı yapmak BOP Eş Başkanlığı misyonunun bir gereği midir? Şayet İsrail ile Doğu Akdeniz odaklı bir yakınlaşma içine giriyorsanız bu, İsrail’i Akdeniz’deki rolümüze ortak ettiğiniz anlamına gelir. İsrail ile birlikte petrol ve doğal gaz aramak, Doğu Akdeniz üzerinden İsrail’i akredite etmektir. ‘Katil devlet İsrail’ etiketinden ve ‘siz öldürmeyi bilirsiniz’ tenkitinden vazgeçmek, ilkelerinize sırtınızı dönmektir. İsrail’i Akdeniz’in aktör devleti haline getirmek için verdiğiniz bu mücadelenin doğal sonucu, Kıbrıs’ın çözüme ulaşmasının önünü kesmektir. Tüm dünyaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti konusundan, Kıbrıs davamızdan taviz verme temayülünün sinyallerini vermektir. Hükümet bu yanlıştan dönmeli. Uluslararası ilişkiler kulvarında taviz verme potansiyelini sıfır noktasına ulaştırmış, şahsiyetli dış politika eşiğini zirve noktasına yaklaştırmış bir hedef ortaya koymalıdır” şeklinde konuştu.

MİLLİ GAZETE 

Yorumlar