BATI ŞERİA'DAKİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN AKSA TUFANI HAREKATINA DESTEK

Filistinli direniş grupları bu sabah (7 Ekim Cumartesi) Nablus kentinde işgal güçlerine ait askeri kontrol noktalarına ateş açtı. 

Görüntülenme: 487 Tarih: 07 Ekim 2023 09:32
BATI ŞERİA'DAKİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN AKSA TUFANI HAREKATINA DESTEK

Aslan Yuvaları Grupları ve Balata Tugayı, konuyla ilgili yayınladıkları bildiride, acilen harekete geçerek mermileri ve el yapımı patlayıcıları kullanma çağrısında bulundu.
Bildiride, Filistinlilerden silahı olan herkes silahını dini ve vatanı için kullanmaya davet edildi.
Bu arada, devrimci gençlerden oluşan El-Fecr Tugayı da yaptığı açıklamada, Batı Şeria’daki tüm savaşçılarını ve hücrelerini “El-Aksa Tufanı” Operasyonu’na katılmak üzere alarm durumuna geçirdiğini, ulaşabildikleri her işgal askerini ve Yahudi yerleşimciyi hedef alacaklarını bildirdi.
Batı Şeria’daki direniş gruplarının bu açıklamaları, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Ed-Dayf’ın “El-Aksa Tufanı” Savaşı’nın başladığını ve ilk aşamada işgal güçlerine ait hedeflere 5 bin füze atıldığını duyurmasının ardından geldi.
Gazze Şeridi’ndeki direniş grupları bugün sabah saatlerinden itibaren işgal altındaki Filistin topraklarına füze yağdırırken, Filistinli direnişçiler de sınırı geçerek Gazze Şeridi yakınlarındaki Yahudi yerleşkelerine sızdı ve işgal güçleriyle çatışarak çok sayıda işgal askerini öldürdü, yaraladı ve esir aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar