SİYONİST ORDU NABLUS'TA ASKERİ KISITLAMALARI ARTIRDI

Siyonist işgal güçlerinin bugün (2 Ekim Pazartesi) Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus çevresinde askeri kısıtlamalarını artırdıkları, bu amaçla Nablus şehriyle Kuzey Asira kasabası arasında bağlantıyı sağlayan 17 nolu yolu ve Nablus'un kuzeyindeki Zevata-Ecnistiya yolunu ulaşıma kapattıkları haber verildi.  

Görüntülenme: 383 Tarih: 02 Ekim 2023 20:43
SİYONİST ORDU NABLUS'TA ASKERİ KISITLAMALARI ARTIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Nablus-Kuzey Asira yolu üzerinde bulunan askeri kontrol noktasını geçişe tamamen kapatmak suretiyle bu yolu trafiğe kapatmış oldu. Aynı şekilde Zevata ile Ecnistiya arasındaki yolu da trafiğe kapattılar ve Filistinli ahalinin bu yolları kullanmasını engellediler. 

İşgal güçlerinin bu yolları Filistinlilere kapatmalarının amacının ise yahudi yerleşimcilerin Aybal Tepesi adı verilen bölgeye ulaşmalarını kolaylaştırmak olduğu ifade edildi. 

Bu arada işgal güçlerinin henüz trafiğe açık tuttukları askeri kontrol noktalarında da güvenlik tedbirlerini artırdıkları, geçen her aracı çok sıkı bir şekilde aramadan geçirdikleri bu muamelenin de bu yollarda trafiğin ciddi şekilde aksamasına neden olduğu belirtildi. 

Bugün sabah yahudi yerleşimcilerden yüzlerce kişinin işgal güçlerinin koruması altında Aybal Tepesi'nde, yahudi katliamına sahne olduğunu iddia ettikleri tarihi bir mekana baskın düzenledikleri ve Telmud ayinleri yaptıkları bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar