GASIP İSRAİL'İN KUDÜS İLE İLGİLİ SİNSİ PLANI DEŞİFRE OLDU

 

Görüntülenme: 493 Tarih: 27 Eylul 2023 09:22
GASIP İSRAİL'İN KUDÜS İLE İLGİLİ SİNSİ PLANI DEŞİFRE OLDU

İsrail işgal rejiminin 2030 yılına kadar, işgal altındaki Kudüs şehrinde yeni yahudi yerleşimcilere yer açmak amacıyla binlerce Filistinli aileyi hedefe yerleştirdiği, onları zorla evlerinden çıkararak tehcir etmeyi ve tehlikeli yollarla evlerine el koymayı, ardından da göç ettirilecek yahudi yerleşimciler için binlerce yeni yerleşim birimi inşa etmeyi planladığı ifade edildi. 

İşgal hükümetinin bu yılın başından itibaren Kudüs ve çevresine yönelik yahudileştirme projeleri için milyarlarca dolar tahsisat ayırdığı, Kudüs'ün tüm yerleşim alanları üzerine toplamda 18 bin yeni yerleşim birimi inşa edilmesi, ayrıca şehir içinde 5 adet yeni yerleşim merkezi açılmasının hedeflendiği belirtildi. 

İşgal rejimi mevcut yahudi yerleşim merkezlerini birbirine bağlamak için aralardaki bölgelere yeni yerleşim birimleri inşa etmek ve böylece Filistinlilerin yaşadığı bölgeleri de her yönden yahudi yerleşim merkezleri kuşatmasına almak için muhtelif hesaplar yapıyor. 

Konuyla ilgili haberlerde, işgal yönetiminin Kudüs'te Filistinlilerin evlerine yönelik yeni yıkım kararları çıkarmak suretiyle alan açarak 2030 yılı başına kadar 25 bin yeni yahudi yerleşimci yerleştirmeyi hedeflediği bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar