SİYONİST REJİM REFET NASİF'İN İDARİ ESARET SÜRESİNİ UZATTI

İsrail işgal rejiminin sözde mahkemesi İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Şeria'nın Tulkerem bölgesindeki yöneticilerinden olan Refet Nasif'in idari tutukluluğunu 4 ay daha uzatma kararı aldı. Bu arada Nasif'in 9 aydan beri tek kişilik hücrede tutulduğuna dikkat çekildi.  

Görüntülenme: 415 Tarih: 28 Eylul 2023 08:27
SİYONİST REJİM REFET NASİF'İN İDARİ ESARET SÜRESİNİ UZATTI

İsrail işgal güçlerinin Nasif'i 2022 yılının Haziran ayında esir almalarından bir hafta sonra işgal yargısı onun hakkında 6 aylık idari hapis kararı vermişti. Çok zor şartlarda tutulmasına ve muhtelif sağlık sorunlarının, hastalıklarının olmasına rağmen işgal mahkemesi daha sonra onun idari tutukluluğunu sürekli uzattı. 

İsrail işgal rejimi Nasif'i 9 aydan beri tek kişilik hücrede tuttuğu gibi 5 aydan beridir de aile efradıyla görüşmesini engelliyor. 

Refet Nasif işgal zindanlarında şimdiye kadar 21 yıl esaret hayatı yaşadı. Bunun 13 yılı idari tutukluluktan oluşuyor. 

Nasif, Tulkerem'in ileri gelen dava önderlerinden biri olarak tanınıyor. Mahmud Abbas'ın iptal ettiği Filistin genel seçimlerinde de Buluşma Yerimiz Kudüs listesinden aday olmuştu. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar