ŞEYH RAİD SALAH'TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 319 Tarih: 26 Eylul 2023 10:38
ŞEYH RAİD SALAH'TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Arap Topluluklar Yüksek Komitesi'ne bağlı olarak oluşturulan Barış Oyununu Bozma Komitesi Başkanı Şeyh Raid Salah, Mescidi Aksa'ya ahitlerin yenilenmesi, oraya yeni ziyaret kafileleri düzenlenmesi ve oranın savunulması gerektiğini, özellikle Hz. Peygamber (a.s.)'in doğum yıl dönümüne denk gelen şu günlerde Peygamber'e ahdin yenilenmesi açısından bunun daha büyük bir önem arzettiğini dile getirdi. 

Hz. Peygamber (a.s.)'in doğum yıl dönümü (mevlid) münasebetiyle açıklama yapan Şeyh Raid Salah, siyonist işgalcilerin baskınlarının artmasından kaynaklı olarak Mescidi Aksa'da yaşanan gelişmelere de temas etti ve Mescidi Aksa'ya destek için orada ribatların ve savunma faaliyetlerinin artırılması gerektiğini vurguladı. 

Mescidi Aksa'nın her taşının Peygamber Hz. Muhammed'i ve onun orada peygamberlere imamlık ettiği zamanı özlediğini belirten Şeyh Raid Salah, "Ama ne yazık ki bugün Mescidi Aksa kesintisiz bir şekilde İsrail işgali altında inliyor." ifadesine yer verdi. 

Dünyanın tüm özgürlerine selamlarını gönderen Şeyh Raid Salah, Mescidi Aksa'nın ve Kudüs'ün Resulullah (a.s.) ile yaptığı ahde bağlı olduğunu hatırlatırken, "Biz de Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın ahalisinden olmakla şeref duyuyoruz ve ahdimize bağlı kalacağız." diye konuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar