1948'DE İŞGAL EDİLEN TOPRAKLARDA YAŞAYAN FİLİSTİNLİLER GENEL GREV YAPTI

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan El-Celil'e bağlı Kabul köyünde Eşkar Eşkar isimli gencin öldürüldüğü cinayet olayının protesto edilmesi amacıyla dün genel grev gerçekleştirildi.  

Görüntülenme: 386 Tarih: 26 Eylul 2023 13:40
1948'DE İŞGAL EDİLEN TOPRAKLARDA YAŞAYAN FİLİSTİNLİLER GENEL GREV YAPTI

Kabul Köy Meclisi yaptığı açıklamada eğitimin bütün alanlarında greve gidilmesi ve Köy Meclisi'nin çalışmalarının durdurulması kararı alındığını duyurdu. 

Köy Meclisi, kaynağı ne olursa olsun şiddete başvurulmasının her türüne karşı çıktıklarını, tüm ihtilaflı konularda barışçıl yollarla çözüme gidilmesi için akıl ve diyalog yönteminin kullanılmasını istediklerini belirtti. 

Dün akşam üç çocuk babası ve kırklı yaşlarda olan Eşkar Eşkar silahlı saldırıda öldürülmüş, bir diğer şahıs da ağıra yakın derecede yaralanmıştı. 

Bu ayın başından bu yana 1948'de işgal edilmiş bölgede, çoğu ateşli silahlarla olmak üzere muhtelif saldırılarda 19 Filistinli öldürülürken çok sayıda Filistinli de yaralandı. 

Bu yıl içinde 1948 Bölgesi'nde Filistinlilere yönelik saldırı ve cinayetlerde artış olduğuna yıl başından bu yana öldürülenlerin sayısının, 11'i kadın olmak üzere 174'e çıktığına dikkat çekildi. 

İsrail işgal rejimi Filistinlilerin hedef alındığı cinayetleri genellikle faili meçhul cinayetler olarak tanımlıyor ve üzerine gitmiyor.  

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar