ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Mescid-i Aksa'nın vaizi, Yahudi bayramlarının Siyonistler tarafından bu mukaddes caminin konumunu değiştirmek amacıyla istismar edilmesine karşı uyardı. 

Görüntülenme: 413 Tarih: 25 Eylul 2023 10:23
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Filistin el-Yevm haber ajansının bildirdiğine göre Mescid-i Aksa vaizi Şeyh İkrime Sabri, yaptığı basın açıklamasında, Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'yı kontrol etme girişimine karşı uyarıda bulunarak şunları söyledi: "İsrailliler, bu caminin konumunu değiştirmek için Yahudi bayramlarını kötüye kullanmaya çalışıyor."

Şeyh İkrame Sabri, "Siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ve işgalcilerin askeri eylemleri, onlara Kudüs'te ve bu kutsal mescitte hiçbir meşruiyet kazandırmayacaktır. Görevlilerin sınır dışı edilmesi ve Filistinli gençlerin tutuklanması, Filistin halkını Mescid-i Aksa'da bulunmaktan ve onu savunmaktan alıkoymayacaktır." açıklamasında bulundu.

520'den fazla yerleşimci ve onlarca işgalci asker, pazar sabahı Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek, "Bağışlanma Günü" olarak bilinen günün arifesinde bu mukaddes caminin kapılarında danslar ve Talmud ritüelleri gerçekleştirdi.

İsrailli yetkililer daha önce pazar günü öğle saatlerinden itibaren sözde Bağışlanma Günü ile aynı saatte Batı Şeria'yı tamamen kuşatma altına alacaklarını ve Gazze Şeridi'ndeki tüm geçişleri kapatacaklarını açıklamıştı.

rasthaber

Yorumlar