HÜSEYİN EMİR ABDULLAHİYAN NETANYAHU'NUN TEHDİDİNE CEVAP VERDİ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu'nun saldırı tehdidi ile ilgili basın mensuplarına konuştu. 

Görüntülenme: 384 Tarih: 25 Eylul 2023 03:06
HÜSEYİN EMİR ABDULLAHİYAN NETANYAHU'NUN TEHDİDİNE CEVAP VERDİ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İran hakkında ortaya attığı iddialara tepki gösterdi.

Emir Abdullahiyan, Netanyahu'nun İran karşıtı asılsız suçlamalarını ve tehditlerini kimsenin ciddiye almadığını belirterek,“Öncelikle Netanyahu ve sahte İsrail rejiminin tehdit oluşturma kapasitesi bu kadardır. Yani bir şey yapabilselerdi bu tür söylemlere başvurmazlardı. Bugün onlar (Siyonistler) işgal altındaki topraklarda çok katmanlı krizlerle boğuşuyorlar." dedi.

Emir Abdullahiyan, "İkincisi, sahte ve işgalci bir rejimin başbakanı, dünya kurallarını hiçe sayarak BM kürsüsünden gelen tehdit dilini kullanıyor; Siyonist rejimin uluslararası araçlardan faydalandığını gösteren bir gerçek." ifadesini kullandı.

İranlı bakan, Genel Kurul toplantısına katılan farklı ülkelerden bazı yetkililerin Netanyahu'nun davranışını şaka olarak nitelendirdiğini de sözlerine ekledi.

Son olarak Emir Abdullahiyan, "Yüzlerce nükleer savaş başlığına sahip olan Siyonistler, tehdit programlarını pervasızca sürdürüyor." diye konuştu.

mehrnews

Yorumlar