YARALI GAZZELİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Birkaç gün önce Gazze'ye destek gösterilerine katıldığı sırada ağır yaralanan Mecdi İhab Gabayin isimli genç, almış olduğu yaraların tesiriyle dün gece (24 Eylül Pazar) hayatını kaybetti. 

Görüntülenme: 474 Tarih: 25 Eylul 2023 23:14
YARALI GAZZELİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Sağlık Bakanlığı 18 yaşındaki Gabayin'in 13 Eylül tarihinde Gazze'nin doğusunda gerçekleştirilen Aksa'ya destek gösterilerinde almış olduğu yaraların tesiriyle şehit olduğunu duyurdu. 

Filistin Halk Direniş Hareketi ve bu hareketin askeri kanadı durumundaki Nasır Salahuddin Tugayları şehit olan Mecdi Gabayin hakkında yayınladığı taziye mesajında onun kuzey vilayeti bölgesinden olduğunu dile getirdi. 

13 Eylül tarihinde Gazze'nin doğusunda devrimci gençlerin düzenlediği Mescidi Aksa'ya ve işgal zindanlarındaki esirlere destek gösterisi esnasında arazide meydana gelen patlama esnasında 5 kişi şehit olmuş bazıları ağır olmak üzere 10 kişi de yaralanmıştı. 

13 Eylül tarihinden bu yana Filistinli gençlerin Gazze'nin doğusunda Mescidi Aksa'ya ve işgal zindanlarındaki esirlere destek gösterilerini gündelik olarak sürdürdükleri ifade ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar