SİYONİST ASKERLER ŞEYH CERRAH'TA GÖSTERİCİLERE VAHŞİCE SALDIRDI

Yahudi yerleşimciler Yahudi bayramlarından Yom Kippur münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenlemeye hazırlanırken işgal güçleri de Kudüs’te ihlallerini sürdürüyor. 

Görüntülenme: 398 Tarih: 23 Eylul 2023 19:16
SİYONİST ASKERLER ŞEYH CERRAH'TA GÖSTERİCİLERE VAHŞİCE SALDIRDI

İşgal güçleri dün (22 Eylül Cuma) öğleden sonra Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Yahudi yerleşimini protesto için haftalık olarak düzenlenen yürüyüşe müdahalede bulundu.
 

İşgal güçleri yürüyüşe katılan Filistinlileri ve destek için gelen yabancı aktivistleri darp etti.
 

Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki yürüyüşe katılanlar Filistin bayrakları taşıyarak Yahudi yerleşimini ve mahalle sakinlerinin göçe zorlanmasını protesto eden sloganlar attı.
 

Öte yandan, işgal güçleri Kudüs’ün kuzeybatısındaki El-Cib beldesi sakinlerinden Bilal Salih El-Ğazali adlı genci Mescid-i Aksa’nın avlusunda Filistin bayrağı açtığı gerekçesiyle gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Babu’l-Amud bölgesinde Filistinli gençleri durdurup kimlik kontrolü yaptığı ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin Kudüslü bir genci 3 ay süreyle Kudüs’ten Beytlahim’e uzaklaştırdığı, gencin kız kardeşinin de sosyal medya aracılığıyla kışkırtıcılık yapma ithamıyla 6 ay hapse mahkûm edildiği ve işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğu kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin Kudüs’teki ihlalleri devam ederken, tapınak cemaatleri de Yahudi yerleşimcileri 25 Eylül’de Yom Kippur münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya düzenlenecek baskına katılmaya davet ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar